Mainos

Punainen Risti: Irakin sairaalat saatava kuntoon

Punainen Risti toivoo resursseja Irakin sairaaloihin. "Se on tärkeämpää kuin haavoittuneiden kuljettaminen muualle hoitoon".

Punainen Risti

Irakin terveydenhuoltojärjestelmän rakentaminen uudelleen on tärkeämpää kuin haavoittuneiden kuljettaminen muualle hoitoon, sanoo Punainen Risti. Irakin sairaaloiden henkilökunta on järjestön mukaan äärimmäisen pätevää hoitamaan tehtävänsä.

Punainen Risti vastasi EU:lle, joka on ryhtynyt valmistelemaan haavoittuneiden irakilaislapsien siirtämistä eurooppalaisiin sairaaloihin.

- Pidämme tärkeämpänä, että Irakin sairaaloihin saadaan tarvittavat välineet haavoittuneiden hoitamiseksi, Punaisen Ristin kansainvälisen komitean tiedottaja Antonella Notari sanoi Genevessä.

Notari piti tervetulleena EU:n aietta auttaa irakilaislapsia. Ensiksi hänestä olisi kuitenkin katsottava, voitaisiinko vakavasti haavoittuneita hoitaa naapurimaissa.

-Tärkeätä on myös, etteivät lapset joudu lähtemään yksin, vaan että heillä on mukanaan läheinen sukulainen, hän jatkoi.

Sairaaloita valvotaan

Ryöstettyjä laitteita palautettu Bagdadin sairaaloista varastettuja laitteita on palautettu, kun uskonnolliset johtajat ovat vedonneet ryöstelijöihin, kertoi Punaisen Ristin edustaja Genevessä.

Miehittäjäjoukkojen tulee suojella sairaaloita ja terveyskeskuksia. Useimpia sairaaloita vartioivatkin nyt Yhdysvaltain joukot tai Irakin poliisi.

Punainen Risti on toiminut välittäjänä Yhdysvaltojen sotilasedustajien ja irakilaisten välillä neuvotteluissa siitä, miten Bagdadin peruspalvelut saataisiin pikaisesti korjatuiksi.

Punainen Risti kuljettaa varaosia ja korjausmiehiä eri puolille Bagdadia. Järjestö on toimittanut Adnanin sairaalaan Bagdadissa leikkauksissa tarvittavia kirurgisia tarvikepakkauksia ja nukutuslääkkeitä. Lisäksi on toimitettu juomavettä, happipulloja, polttoainetta ja varaosia sähkögeneraattoreihin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.