Mainos

Punainen Risti huolissaan pääsystä katastrofialueille

Kansainvälinen Punainen Risti on huolissaan pääsystä katastrofialueille. Suomen rooli avustustyössä korostuu, kun Suomen EU-puheenjohtajuuskausi alkaa kahden kuukauden kuluttua. Punaisen Ristin kansainvälisen komitean puheenjohtaja tapasi tänään presidentti Tarja Halosen.

Kansainvälisen humanitaarisen lain pitäisi suojata ulkopuolisia ja siviilejä sotatoimilta niin pitkälle kuin mahdollista. Kaunis tavoite ei aina täyty. Yhä useammin humanitaarisesta avusta tehdään muodossa tai toisessa osa sotasuunnitelmaa.

- Suurin huolemme nykypäivän aseellisissa konflikteissa on se, että pääsemme niiden ihmisten luokse, jotka tarvitsevat apuamme. Se on suurin haaste erityisesti pitkään kestäneissä sisällissodissa, kertoo Punaisen Ristin kansainvälisen komitean puheenjohtaja Jakob Kellenberger.

Kansainvälinen apu on joutunut jatkuvasti sodan pelinappulaksi erityisesti Sudanissa, Darfurin alueella, jossa hallitus on kerran toisensa jälkeen rajannut avustuskuljetuksia.

- Punainen Risti on yksi niistä harvoista, jotka ovat onnistuneet tavoittamaan Darfurin syrjäseutujen asukkaat. Se johtuu siitä, että me olemme neuvotelleet kaikkien osapuolten kanssa alusta lähtien, toteaa Kellenberger.

EU on hiljattain päivittänyt linjansa humanitaarisen lain soveltamisesta, asekaupan oikeutuksesta ja kansainvälisistä painostuskeinoista. Ne nousivat esiin myös tänään, kun Punaisen Ristin kansainvälisen komitean puheenjohtaja keskusteli presidentti Tarja Halosen kanssa Suomen EU-puheenjohtajuudesta.

- Kerroin presidentti Haloselle, että olen erittäin tyytyväinen EU:n linjauksiin ja korostin toivovani että ne toteutuvat käytännössä Suomen puheenjohtajuuskaudella, Kellenberger kertoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.