Mainos

Punainen risti haluaa tavata Abu Ghraibin vankeja

Järjestö ei ole päässyt näkemään Abu Ghraibin noin 4500 vankia reiluun vuoteen Bagdadin alueen levottomuuksien takia.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea ICRC haluaa tavata vankeja, jotka siirretään pois pahamaineisesta Abu Ghraibin vankilasta. Yhdysvaltain armeija ilmoitti eilen, että se aikoo sulkea vankilan.

ICRC:n mielestä Abu Ghraibissa olevat vangit tulisi nyt siirtää paikkaan, jossa järjestön edustajat voisivat tavata heitä.

ICRC:n edustaja Dorothea Krimitsas kertoo, että järjestö ei ole Bagdadin alueen levottomuuksien vuoksi päässyt tapaamaan Abu Ghraibin vankeja sitten viime vuoden tammikuun.

Yhdysvaltain armeija on pitänyt noin 4500:aa vankia entisessä Saddam Husseinin kidutuskeskuksessa. Vuonna 2004 vankila nousi koko maailman tietoisuuteen, kun kansainvälisissä viestimissä julkaistiin kuvia amerikkalaissotilaista kiduttamassa vankeja.

ICRC tarkkailee vankien oloja eri maissa ja pyrkii huolehtimaan siitä, että heitä kohdellaan vuonna 1949 solmittujen Geneven sopimusten mukaisesti. Sopimuksissa on määritelty sääntöjä aseellisissa konflikteissa vangittujen kohtelusta.

Irakin oikeusministeriö muuttaa Abu Ghraibin varastoksi

Irakin oikeusministeriö on kertonut tänään tekevänsä pahamaineisesta Abu Ghraibin vankilasta varaston, kun se tyhjenee kahden tai kolmen kuukauden päästä.

- Abu Ghraibissa ei pidetä enää vastaisuudessa vankeja. Sitä tullaan käyttämään vain oikeusministeriön varastotilana, sanoo oikeusministeri Abd al-Hussein Shandel.

Viranomaisten mukaan vankila päätettiin sulkea turvallisuussyistä. Abu Ghraibiin on tehty useita hyökkäyksiä, joissa on haavoittunut kymmeniä amerikkalaisia sotilaita.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.