Mainos

Punainen Risti: Bagdadilaisessa sairaalassa hirveä tilanne

Olosuhteet bagdadilaisessa Kindin sairaalassa ovat karmeat. Työntekijät ovat uupuneita ja potilaita tuodaan jatkuvasti sisään, kertoo Punainen Risti.

Punaisen Ristin edustajat kertovat kohdanneensa hirveät olosuhteet tutustuessaan bagdadilaiseen sairaalaan. Potilaita saapuu jatkuvasti sisään, kirurgit työskentelevät tauotta ja nukutusaineet ovat loppumassa.

Punaisen Ristin kansainvälisen komitean edustaja Roland Huguenin-Benjamin kertoi uutistoimisto Reutersille, että taisteluiden vuoksi ryhmä on päässyt ainoastaan Kindin sairaalaan lähellä Bagdadin keskustaa.

Punainen Risti toimitti sairaalaan kuorma-autolastillisen tarvikkeita, joista on suuri pula.

Kindin sairaalan lääkärit kertoivat uutistoimistolle, että sairaala on ottanut vuorokauden sisään neljä kuollutta ja 176 loukkaantunutta.

- Kirurgit ovat työskennelleet kellon ympäri kahden viime päivän ajan ja useimmat heistä ovat uupuneita. Olosuhteet ovat karmeat, Huguenin-Benjamin kertoi.

Bagdad katastrofin partaalla

YK:n alaiset järjestöt varoittavat Irakin pääkaupunkia Bagdadia ja sen viittä miljoonaa asukasta uhkaavasta terveyskatastrofista Yhdysvaltain johtaman liittouman jatkaessa kaupungin pommituksia.

Kansainvälisen terveysjäjestön WHO:n mukaan pommitukset ovat vaurioittaneet pahasti kaupunkia, sillä mm. veden ja sähkön jakelu on katkaistu. Huomattava määrä siviilejä on saanut surmansa tai haavoittunut.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.