Mainos

Punainen Puolikuu: Yli 130 kuollut Sudanissa

Kahakoinnin on pelätty romuttavan alkuvuodesta solmitun rauhansopimuksen, joka päätti yli 20 vuotta kestäneen sisällissodan.

Sudanin varapresidentin John Garangin kuoleman jälkeen puhjenneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut ainakin 130 ihmistä, maan Punainen Puolikuu -järjestö kertoo. Haavoittuneita on yhteensä yli 350.

Maan pääkaupungissa Khartumissa pohjois- ja eteläsudanilaisten yhteenotoissa oli saanut eilisiltaan mennessä surmansa 111 ihmistä. Viime yönä kaupungin kaduilla oli edellisyötä rauhallisempaa, asukkaat kertovat.

Etelä-Sudanin itsehallintoalueen pääkaupungissa Jubassa on kuollut Punaisen Puolikuun tietojen mukaan 13 ihmistä sen jälkeen, kun etelän kapinallisjoukkojen komentajasta maan varapresidentiksi noussut Garang sai surmansa viime viikonvaihteessa helikopterionnettomuudessa.

Garangin hautajaiset on määrä pitää Jubassa lauantaina. Hänen seuraajansa varapresidentti Salva Kiir kehotti kaikkia osapuolia pidättäytymään väkivaltaisuuksista. Kahakoinnin on pelätty romuttavan alkuvuodesta solmitun rauhansopimuksen, joka päätti yli 20 vuotta kestäneen sisällissodan.

Myönnytyksenä eteläsudanilaisille maan presidentti Omar al-Beshir ilmoitti perustavansa komission selvittämään Garangin kuolemaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.