Punainen kana ja muikkupata

Punainen kana

  • 6 broilerin rintaleikettä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • vettä
  • (tilkka valkoviiniä)
  • 2 prk tomaattipyreetä
  • ½ sitruunan mehu

Ruskista broilerin rintaleikkeet pannulla, mausta molemmin puolin suolalla ja valkopippurilla ja nosta pataan. Kaada päälle vettä niin että leikkeet peittyvät ja lisää halutessasi tujaus valkoviiniä. Lisää pataan myös tomaattipyree sekä sitruunan mehu. Anna padan porista helalla kunnes liha on kypsää (n. 1 tunti). Lisää tarvittaessa nestettä. Tarkista suola ja tarjoile esim. riisin kera.

Muikkupata

  • 1,5 kg pieniä muikkuja
  • pala purjosipulia
  • 1 iso sipuli
  • 1 pkt pekonia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • ruisjauhoja
  • 1 prk ranskankermaa

Perkaa ja huuhtele muikut. Suikaloi purjo, hienonna sipuli ja kuutioi pekoni. Lado kaikki ainekset kerroksittain pataan niin että väleihin tulee tasaisesti myös suolaa, valkopippuria, ruisjauhoja sekä ranskankermaa. Hauduta 150 asteisessa uunissa kannen alla toista tuntia ja laske sitten lämpötilaa 100-120 asteeseen. Jatka kypsennystä vielä reilun tunnin ajan tarjoile. Pata ei pahastu pitemmästäkään haudutuksesta.

Reseptit: Ruokalan katsojakilpailu

Lue myös:

    Uusimmat