Mainos

Punainen armeijakunta lakkautti itsensä?

Vasemmistolainen terroristijärjestö Punainen armeijakunta RAF ilmoitti tänään lakkauttavansa itsensä. Järjestö lähetti uutistoimisto Reutersin Bonnin-toimistoon kirjeen, jossa se kertoi päätöksestään.

Saksalaisten turvallisuuslähteiden mukaan kahdeksansivuinen kirje vaikuttaa aidolta. Sen todenperäisyys vahvistetaan kuitenkin vasta rikosteknisissä tutkimuksissa, joiden arvellaan kestävän kaksi päivää.
-RAF syntyi vapautusliikkeestä lähes 28 vuotta sitten, toukokuun 14. päivänä 1970. Nyt lopetamme tämän projektin. Kaupunkisissiryhmä RAF:n muodossa on historiaa, kirje alkaa. Järjestö myönsi, että oli strateginen erehdys olla muodostamatta yhteiskunnallis-poliittista järjestöä laittoman, aseistautuneen ryhmän seuraajaksi. Sen tappioksi koitui sen omien sanojen mukaan vastakaiun puute yhteiskunnassa.
-Vapautustaistelulla on mieltä vain, jos yhteiskunnassa löytyy voimia, jotka ovat valmiit hyväksymään sen, kirjeessä sanotaan.

RAF syntyi kahden terroristin Andreas Baaderin ja Ulrike Meinhofin perustamasta Baader-Meinhof-ryhmästä. 1970-luvulla se järisytti Saksaa liikemiehiin ja poliitikkoihin kohdistuneilla pommi-iskuilla, sieppauksilla ja murhilla. Sen toiminta huipentui vuonna 1977 saksalaisen teollisuusjohtaja Hans Martin Schleyerin sieppaukseen ja 45 päivää myöhemmin tapahtuneeseen murhaan. Kaiken kaikkiaan noin 50 ihmistä sai surmansa vasemmistolaisten sissien kampanjassa, jonka päämääränä oli Saksan poliittisen järjestelmän kaataminen. Ryhmä surmasi viimeisen uhrinsa vuonna 1991.

Viime vuonna Saksan viranomaiset sanoivat uskovansa, että RAF on jo lakannut toimimasta. Useimmat sen jäsenet olivat silloin joko kuolleet, istuivat vankilassa tai olivat palanneet vaivihkaa "tavalliseen elämään".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.