Pumpasesta musikaalitähti: Unelmieni täyttymys

Entinen Miss Suomi debytoi teatterilavalla syksyllä ensi-iltansa saavassa James Dean -musikaalissa.

Juontaja ja malli Viivi Pumpanen tekee ensi syksynä aivan uuden aluevaltauksen, kun hän tähdittää Valkeakosken Kaupunginteatterin James Dean – Ikuisesti sinun -musikaalia.

Viivi näyttelee musikaalissa yhtä pääroolia, Hollywood-tähti Pier Angelia, jolla oli suhde Deanin kanssa. Parin rakkaustarinalle tuli kuitenkin traaginen loppu, kun Pier Angelin äiti vaati tytärtään lopettamaan suhteen.

– Hänen äitinsä oli italialainen ja harras katolinen. Hän ei pitänyt siitä, että tytär seurusteli Deanin kaltaisen miehen kanssa, ja siksi he erosivat, Viivi selittää.

Aiemmin muun muassa tv-mainoksissa ja sketsisarja Biisonimafiassa näytellyt Viivi on äärimmäisen innoissaan debyytistään teatterin lavalle.

– Lapsesta saakka minussa on elänyt se haave, että haluan tehdä näyttelijäntöitä. Tämä on unelmieni täyttymys ja mieletön mahdollisuus kehittää itseäni näyttelijänä, hän iloitsee.

Hän myöntää, että musikaalitreenien ja näytösten sovittaminen keskelle tv-töiden, juontokeikkojen ja kuvausten täyttämää kalenteria on ollut haastavaa.

– Jossain vaiheessa syksyllä meinasin jo perua tämän, kun ajattelin, etten mitenkään ehdi. Mutta onneksi tajusin, etten voi hukata näin hienoa tilaisuutta. Tämä on unelmarooli, enkä tiedä, milloin olisin saanut enää tällaista mahdollisuutta. Onneksi saimme sovittua aikatauluista ja teatteri tuli minua todella hyvin vastaan, Viivi kiittelee.

Muissa päärooleissa Sami Uotilan ohjaamassa musikaalissa nähdään Christian Sandström (James Dean), Saija-Reetta Kotirinta (Christine) ja Panu Larnos (Billy). Sandström on myös käsikirjoittanut esityksen.

– Olen saanut todella paljon tsemppiä muilta esiintyjiltä. Panu ja Sare ovat kertoneet omia kokemuksiaan ja muistelleet, miltä heistä tuntui, kun he tekivät ensimmäiset pääroolinsa.

Viivi myös tanssii musikaalissa ja laulaa mukana joissain yhteiskappaleissa. Soololaulukohtauksia hänellä ei kuitenkaan omasta pyynnöstään ole.

– Kyllä niitä yritettiin tarjota, mutta ajattelin, että pakko mennä yksi asia kerrallaan. Jo pelkkä teatterimaailmaan tutustuminen jännittää sen verran, että varmasti alkaisin hyperventiloida, jos minun pitäisi vielä laulaakin yksin, Viivi nauraa.

– Tulevaisuuden varalta aion kyllä varmasti ottaa laulutunteja. Haluaisin tehdä jatkossa lisää musikaaleja, ja onhan laulu aika tärkeä osa niitä.

Musikaalin harjoitukset alkavat huhtikuussa ja sen maailmanensi-ilta on 12. syyskuuta Valkeakosken Kaupunginteatterissa.

Viivin aluevaltauksesta kertoi ensin Iltalehti.

(MTV3–KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat