Pullovarkaus ja sattuma paljastivat lomanuoret lompakon anastajiksi

Lapin poliisi tutkii tapausta, jossa nuorisojoukko oli Lapin lomallaan yrittänyt saada rahaa pullovarkauksilla. Lisäksi kaksi nuorista oli anastanut vanhuksen lompakon.

Viisi nuorta satakuntalaista tyttöä ja poikaa oli tullut lomalle Sallaan. - Perjantaina saapuneet nuoret olivat vuokranneet mökin, komisario Leo Kortesalmi kertoo.

Nuoret olivat anastaneet kahtena peräkkäisenä yönä tyhjiä pulloja ravintolan takapihalta. Lisäksi kaksi nuorista oli anastanut 77 -vuotiaan sallalaisen naisen lompakon paikallisen marketin kolikkoautomaatin luona. Lompakossa oli ollut pankkikortti tunnuslukuineen ja nuoret olivat nostaneet automaatista kortilla rahaa 2.000 euroa.

Osan nuorista palauttaessa anastettuja pulloja markettiin, oli kauppias alkanut epäillä pullojen alkuperää. Sattumalta paikalle tullut, vapaalla ollut poliisi oli tunnistanut pullonpalauttajat myös lompakon anastajiksi ja nuoret otettiin kiinni.

Esitutkinnassa he myönsivät tekosensa ja lähes koko anastettu rahasumma saatiin takaisin ja palautetaan asianomistajalle.

- Kerrankin onnellinen loppu, komisario toteaa. - Se on harvinaista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat