Mainos

Pulliainen: Ydinvoiman lisäys ajaisi vihreät hallituksesta

Vihreät eivät voi pysyä mukana hallituksessa, joka lisää ydinvoimaa, sanoo puolueen varapuheenjohtaja Erkki Pulliainen sanomalehti Kalevan haastattelussa.

Pulliaisen mukaan edessä voi olla ennenaikaiset vaalit, jos eduskunta tarttuu valtiovarainministeri Sauli Niinistön ydinvoimatäkyyn.
-Syksyllä totuus ratkeaa. Jos kokoomus saa uhon kanssa pilkattua vihreitä ydinvoimalla, ei meidän kenttä hyväksy hallitusyhteistyön jatkamista. Jos vasemmistoliittokin lähtee hallituksesta, kuten uskon, koko hallitus kaatuu ja edessä ovat vaalit, sanoo Pulliainen. Hallitusohjelmassakin on luvattu, että ydinvoimaa ei tällä vaalikaudella nosteta esille, hän huomauttaa.

Niinistön torakkatietoudessa aukkoja

Pulliainen arvostelee haastattelussa myös Niinistön Natura-kannanottoja, jotka ovat hänen mukaansa "karmeita ja edesvastuuttomia". Eläintieteen professorina hän ei malta olla piikittelemättä valtiovarainministeriä tietämättömyydestä: torakat ja tupajumit elelevät ihmisasunnoissa eiväkä suinkaan ikimetsissä.

Vihreiden puheenjohtajaksi Pulliainen ei aio pyrkiä, mutta on vastoin aiempia puheitaan valmis jatkamaan varapuheenjohtajana. Puheenjohtajakisassa hän asettuu kannattamaan Satu Hassia vihreitä nykyisin johtavan Tuija Braxin tilalle. Hassi on hänen mukaansa pystynyt paremmin yhdistämään aatteellisuuden ja käytännön politiikanteon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.