Mainos

Pulkkilan surmasta epäilty nuori tunnusti

Pulkkilan perhekotisurman vuoksi pidätetty nuori poika on tunnustanut teon. Kaikkiaan kolme nuorta on pidätettynä Oulussa. Teon motiivina oli karkumatka perhekodista.

Yksi kolmesta Pulkkilan perhekotisurman vuoksi pidätetystä nuorukaisesta on tunnustanut viime maanantaina tapahtuneen kodin työntekijän surmatyön.

Kaikki kolme olivat torstaina edelleen pidätettyinä Oulussa. Vuonna 1967 syntyneen miespuolisen työntekijän kuoleman aiheutti joukon nuorin, kertoi tutkinnanjohtaja, komisario Mauri Torvikoski.

Asian tunnustanut on syntynyt vuonna 1986. Kaksi muuta pidätettyä ovat syntyneet vuonna 1985. Surma on tehty voimakasta väkivaltaa käyttäen. Sen enempää Torvikoski ei tapahtunutta halua eritellä.

-Vuonna 1985 syntyneet nuorukaiset eivät ole ottaneet osaa itse surmatyöhön. Heidän osuutensa tapahtumien kokonaisuuteen on vielä tutkinnan alla, Torvikoski kertoi.

-Myöskään poikien kanssa karkumatkalle lähteneellä tytöllä ei ole osuutta väkivaltaiseen tekoon. Hän oli vain samassa korjaamohallissa, jossa teko tehtiin, Torvikoski totesi.

Motiivina tapahtuneelle on ollut poikien halu karata perhekodista. Surmatulla työntekijällä oli auton avaimet, jotka poikien piti saada pakoautoa varten.

Karkulaiset ajelivatkin matkaan päästyään Pohjois-Pohjanmaata ja Kainuuta ristiin rastiin. Kiinni he jäivät eilisaamuna Oulussa. Karkumatkansa aikana he käyttivät viittä eri autoa sekä junakyytiä Paltamosta Vaalaan.

Poikien vangitsemisvaatimuksen esittämisestä on päätettävä lauantaihin puoleen päivään mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.