Mainos

Pulkkilan surmasta epäillyt kiinni

Poliisi on ottanut kiinni Pulkkilan perhekotisurmasta epäillyt kolme nuorta poikaa.

Poliisi otti kiinni Pulkkilan perhekotisurman jälkeen karanneet ja kodin työntekijän surmasta epäillyt kolme nuorta miestä Oulusta aamulla. Iältään 16-17 -vuotiaat pojat tavoitettiin kello 7.17 VR:n vaihdekopista, josta henkilökunta heidät löysi. Henkilökunta soitti poliisin paikalle. Nuorukaiset on pidätetty.

Poliisi epäilee, että paenneet nuoret ovat Ojantakasen perhekodissa maanantaina tapahtuneen surmatyön takana. Vuonna 1967 syntynyt perhekodin miespuolinen työntekijä löydettiin surmattuna kodin korjaamohallista maanantaina iltapäivällä.
-Poliisilla ei ole vielä tietoa surmatyön motiiveista. Kuulustelut alkoivat keskiviikkona, kertoi tutkinnanjohtaja, komisario Mauri Torvikoski Limingan poliisilaitokselta.
-Pidätysaikaahan tässä on se kolmisen päivää. Lauantaihin kello 12:een mennessä täytyy päättää vangitsemisvaatimuksen esittämisestä, Torvikoski totesi. Ristiin rastiin ympäri Kainuuta ja Pohjois-Pohjanmaata

Pojat käyttivät pakomatkallaan useita varastettuja autoja. Heidän viimeksi varastamansa auto löytyi Oulusta eilisiltana. Karkurit olivat varastaneet sinisen Mazda 323:n Vaalasta koulun pihalta eilen aamulla. Karkureiden pakomatka eteni maanantai-iltapäivästä ristiin rastiin ympäri Kainuuta ja Pohjois-Pohjanmaata. He ehtivät varastaa pakomatkansa aikana viisi autoa, jotka jättivät sitten ajettuaan niillä aina jonkin matkaa.

Eilen he myös matkasivat junalla Paltamosta Vaalaan. Poikien karkureitti varastetuilla autoilla eteni Pulkkilasta Vieremälle, sieltä Otanmäkeen ja Hyrynsalmelle. Karkumatka jatkui Kontiomäen kautta Paltamoon, Paltamosta junalla Vaalaan ja sitten taas autolla Ouluun.

Perhekodissa suru

Pulkkilan Ojantakasen perhekodista karanneista kaksi oli tyttöjä, joilla ei ole tekemistä surmatyön kanssa. Heidät löydettiin Muhokselta tiistaina. Yksi karanneista, hänkin tyttö, löytyi pian karkaamisen jälkeen.

Ojantakasen perhekoti on 15-paikkainen. Tapahtumat ovat koskettaneet kasvatusjohtaja Tapio Siekkisen mukaan syvästi talon työntekijöitä ja nuoria.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.