Mainos

Pulitzer-palkinnot hurrikaaniuutisoinnille

Journalistisesta työstä myönnettävät Pulitzer-palkinnot menivät tänä vuonna hirmumyrsky Katrinasta kirjoittaneille lehdille, mutta myös Yhdysvaltain terrorisminvastaista sotaa kritisoineet toimittajat saivat kiitosta.

Arvostetut Pulitzer-palkinnot on jaettu New Yorkissa. Pääpalkinto myönnettiin New Orleansin Times-Picayune-sanomalehdelle, jonka työtä myrskyn riepottamassa kaupungissa kuvattiin "sankarilliseksi ja monipuoliseksi". Lehden toimitus täyttyi myrskyn aikana vedellä ja monet sen toimittajista jäivät kodittomiksi, kun kaupungin tulvavallit murtuivat.

Myös muut lehdet saivat kiitosta hurrikaaniuutisoinnista. Times-Picayune ja mississippiläinen Sun Herald jakoivat palkinnon lehden tekemästä julkisesta palvelusta. Dallas Morning News -lehti puolestaan sai parhaan ajankohtaisen valokuvareportaasin palkinnon.

Washington Postin tutkivat toimittajat ovat menneinä vuosina saaneet useita Pulitzer-palkintoja. Tänä vuonna palkinto tuli lobbaaja Jack Abramoffia käsittelevistä jutuista, jotka johtivat tutkimuksiin kongressin korruptiosta. Myös lehden jutut CIA:n salaisista vankiloista palkittiin.

New York Times sai palkintoja jutuista, jotka käsittelivät muun muassa laitonta salakuuntelua, Kiinan ihmisoikeustilannetta ja Darfurin kriisiä.

Pulitzer-palkinnon arvo on 10 000 dollaria. Palkinnot jaettiin nyt 90. kerran.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.