Mainos

Pula opiskelija-asunnoista pahenee

Suomessa tarvitaan vuosittain tuhansia uusia opiskelija-asuntoja. Opiskelija- ja nuorisoasuntoneuvottelukunta sanoo, että asuntojen tarve on lisääntynyt sitä mukaa, kun opiskelijoiden määrä lisääntyy mm. korkeakouluissa.

Rakentamista lahikuvassa

Uusia opiskelija-asuntoja tarvitaan vuoteen 2009 mennessä liki 50 000, laskee opiskelija- ja nuorisoasuntoneuvottelukunta. Asuntopaikkoja pitäisi näin rakentaa vuosittain lähes 4 800. Nykyään niitä rakennetaan vain noin 1 500 vuodessa. Lisäksi perusparannuksen tarpeessa on tällä haavaa yli 5300 opiskelija-asuntoa. Neuvottelukunta luovutti arvionsa tänään opetusministeri Maija Raskille .

Asunnontarve on lisääntynyt, kun ammattikorkeakoulujen, ammattioppilaitosten ja yliopistojen opiskelijamäärät ovat kasvaneet. Lisäksi aiempaa useammat muuttavat jo opiskeluaikana lapsuudenkodistaan. Vain noin joka neljäs opiskelija asuu vanhempiensa luona tai omistusasunnossa. Neuvottelukunta esittää harkittavaksi esimerkiksi teollisuus- ja toimistorakennusten muuttamista opiskelija-asunnoiksi. Uusien asuntojen pitäisi joka tapauksessa sijaita lähellä oppilaitoksia ja palveluita.

Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja Esa Perkiö pelkää, että rakennuskustannusten nousu vähentää tänä vuonna opiskelija-asuntojen rakentamista entisestään. Hänen mukaansa asuntopaikkojen riittävä tarjonta voisi kuitenkin osaltaan hillitä markkinoiden ylikuumentumista opiskelupaikkakunnilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.