Mainos

Pukuvalmistaja Turo Tailor vähentää väkeä

Tuotantoa ollaan siirtämässä yhtiön omaan tehtaaseen Viroon. Yhtiöllä on Kuopiossa nyt noin 120 työntekijää.

Kuopiolainen miestenpukujen valmistaja Turo Tailor Oy aloittaa torstaina yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa kymmenien työntekijöiden irtisanomiseen. Neuvottelut koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä.

Yhtiöllä on Kuopiossa nyt noin 120 työntekijää, joista yli 80 toimii tuotannossa.

Toimitusjohtaja Heikki Vuorisen mukaan Kuopioon on jäämässä pieni yksikkö, joka huolehtii laatutason säilyttämisestä, kun tuotantoa siirretään yhtiön omaan tehtaaseen Viroon.

- Haluamme turvata pari vuotta kestäneen positiivisen kehityksen jatkumisen. Kuopioon jäävä yksikkö valmistaa pieniä sarjoja ja yksittäiskappaleita. Tuotannollista toimintaa on ylipäätänsäkin siirretty viime vuosina Viroon kannattavuuden parantamiseksi, kertoo Vuorinen.

Vuorisen mukaan tässä vaiheessa ei voida puhua vähenevän väen määrästä, koska asia ratkeaa vasta neuvotteluissa. Neuvottelut päättyvät syksyllä.

Toiminta halutaan säilyttää Kuopiossa

Turo Tailor on Pohjoismaiden johtava miesten pukujen ja päällystakkien valmistaja. Konserni teki viime vuonna 300 000 euron voitollisen tuloksen 23,5 miljoonan euron liikevaihdolla. Konsernilla on liiketoimintaa muun muassa Virossa ja Norjassa.

Kuopiossa väki on vähentynyt vauhdilla. Vuonna 2001 kaupungissa työskenteli vielä 215 turolaista. Vuorinen toteaa, että alkavat yt-neuvottelut pitävät sisällään ajatuksen, että toiminta Kuopiossa jatkuu.

- Sekin vaihtoehto olisi ollut mahdollinen, että koko tuotanto olisi loppunut. Se ei ole kuitenkaan mielestäni järkevä ratkaisu. Osaaminen halutaan säilyttää Kuopiossa edelleen, sanoo toimitusjohtaja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.