Mainos

Pukuloistoa jälleen vanhojen tansseissa

Perinteiset helsinkiläisten lukioiden yhteiset vanhojen tanssit on pyörähdelty jälleen Jäähallissa. Tilaisuus järjestettiin nyt 17. kerran. Tanssikavalkadiin osallistui lähes 600 lukion toisluokkalaista kahdeksasta helsinkiläisestä lukiosta.

Tänä vuonna ensimmäisessä osassa tanssittiin Avaustanssi, Perhevalssi - Mignon, Krakowiak, Good Night Sweetheart, Fireman´s Dance ja Tango. Tämän jälkeen esiintyy Sibelius-lukion Kamarikuoro Marjukka Riihimäen johdolla. Toisessa osassa tanssittiin Pas d´Espagne, Pompadour, Salty Dog Rag, Virginia Reel, Douplevska-polkka ja Wienervalssi.

Vanhojen tanssien harjoittelulla ja esityksillä on tärkeä osa lukioiden kulttuuri- ja tapakasvatuksessa. Syyslukukauden pituinen kurssi on yksi suosituimpia opiskelijoiden keskuudessa. Kurssilla harjoitellaan sekä perinteisiä 1800-luvun salonkitansseja että uudempia tansseja 1900-luvun alkupuolelta. Kurssin loppuhuipentuma talviloman aattona oli Jäähallin yhteisesitys.

Yksittäiset koulut järjestävät yleensä oman vanhojen tanssien iltajuhlan toisluokkalaisten lähipiirille torstai-iltana ja perjantaina aamupäivällä monet lukiolaiset käyvät esiintymässä myös lähikouluissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.