Pukuhuoneiden homoläppä iso este avautumiselle – Ari-Pekka Liukkonen saanut yhteydenottoja lajista kuin lajista

Ari-Pekka Liukkonen: Homous yhä tabu Suomen urheilussa 2:48

Ensi viikolla Tanskassa käytävien uinnin lyhyen radan EM-kisoissa suurimmat menestysodotukset kohdistuvat suomalaisuimareista Ari-Pekka Liukkoseen.

Viime kesänä Unkarin pitkän radan MM-kisoissa kuudenneksi 50 metrin vapaauinnissa yltänyt jyväskyläläinen on löytänyt vaikeiden vuosien jälkeen vihdoin sisäisen rauhan tekemiseensä.

Ari-Pekka Liukkosta voi syystä kuvailla rohkeaksi, modernin huippu-urheilijan perikuvaksi. Liukkonen kertoi ensimmäisenä suomalaisena aktiivihuippu-urheilijana kolme vuotta sitten sitten julkisesti olevansa homoseksuaali. Valitettavaa on se, että homous on yhä tabu huippu-urheilussa – Suomessakin.

– Sitten kun pukuhuonekulttuuri on sellaista, että siellä heitetään homoläppää ja muuta, niin se tuntuu ihmisestä, joka ei ole vielä täysin sinut itsensä kanssa, helposti tosi henkilökohtaiselta, Liukkonen kertoo MTV Sportille.

Liukkonen sanoo keskustelleensa usean urheilijan kanssa, jotka ovat harmitelleet, etteivät ole pystyneet tuomaan seksuaalista suuntautumistaan omalta kohdaltaan muiden tietoon.

– Lajista kuin lajista – ainakin kaikista isoimmista lajeista, joissa on edustettuna koko ikäluokka, Liukkonen toteaa.


Lue myös:

    Uusimmat