Mainos

Pukinmäen karavaanileiri häädettiin poliisisaattueessa

Helsingissä Pukinmäen kaupunginosaan laittomasti leiriytyneet asuntovaunumatkailijat ovat lähteneet alueelta poliisisaattueessa. Asuntovaunujen letka lähti liikkeelle puolen päivän aikaan poliisin kehotuksesta.

Isolle nurmikentälle Vantaanjoen tuntumaan pysäköity seurue muodostui noin paristakymmenestä Irlannin kilvin varustetusta asuntovaunusta ja pakettiautosta.

Seurue oli asettunut Pukinmäkeen eilen. Kaupunki ei salli luvatonta leiriytymistä alueellaan. Seuruetta oli eilen kehotettu poistumaan paikalta tähän aamuun kello kymmeneen mennessä.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut, ja poliisi saapui paikalle poistamaan seuruetta.

– Poliisi oli antanut matkailijoille kehotuksen poistua alueelta aamupäivällä, mutta he eivät sitä oma-aloitteisesti tehneet, komisario Toni Uusikivi kertoo.

Poliisi kirjoitti niskuroivalle joukolle sakkoja.

– Poistumiskäskyn noudattamatta jättämisen osalta jouduttiin valitettavasti kirjoittamaan sakkoaa. Sakkoja kirjoitettiin täysi-ikäisille ihmisille, tarkkaa lukumäärää ei nyt ole tiedossa.

Täysi-ikäisille kirjoitettiin kuudesta kymmeneen päiväsakkoa.

– Rekisterikilpien maatunnus viittaisi Irlantiin. Toki heidän henkilöllisyytensä tarkastettiin, mutta en nyt ota heidän kansallisuuteensa sen tarkemmin kantaa, kertoo Uusikivi.

Ulkomuodon perusteella joukkion kohdalla ei ole kyse romaneista. Itse he olivat vastahakoisia kommentoimaan tilannetta: "get lost", "no comments" olivat vastaukset, jotka muutamat joukkioon kuuluneet naiset antoivat.

Ryhmä tullut Ruotsin kautta Suomeen?

Asuntovaunujen lisäksi Pukinmäen leirissä oli useita rakennusfirmojen teipein varusteltuja pakettiautoja.

Uusikivi ei osaa tarkemmin arvioida, mitä alun alkaen Irlannista kotoisin olevat ihmiset ovat tulleet Suomeen tekemään.

– Osa tekee remonttitöitä kesäisin, milloin mitäkin.

Vielä ei tiedetä onko kyseessä sama ryhmä, joka on aiheuttanut pahennusta Järvenpäässä leiriytymällä laittomasti kaupungin omistamalle hiekkakentälle kesäteatterin viereen. Keski-Uusimaa -lehden mukaan alueelle oli kasattu pyykkitelineitä ja jopa pesukone.

Joidenkin arvioiden mukaan joukko on saapunut Suomeen Ruotsista. Ruotsista heidät häädettiin loppukeväästä, ja seuraavaksi kohteeksi on ilmeisesti valikoitunut Suomi.

Katso Iida Ylisen juttu (Kymmenen uutiset 6.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.