Pukeutumisvalmentaja: Näin opit yhdistelemään kesäisiä värejä

Kesä on pukeutumisessa värien aikaa, mutta suomalaiset ovat usein hieman arkoja valitsemaan ylleen etenkin kirkkaita värejä. Pukeutumisvalmentaja antaa vinkkinsä siihen, kuinka kuka tahansa voi ottaa ensimmäiset varmat askeleensa kohti värikkäämpää vaatekaappia!

Pukeutumisvalmentaja Kikka SeppäDress You Up -yrityksestä toivoisi suomalaisten käyttävän mustan, ruskean, harmaan ja beigen värin rinnalla muitakin värejä, mutta kuinka maanläheisiin sävyihin tottunut pukeutuja oppii yhdistämään kirkkaita tai voimakkaita sävyjä?

– Tärkeintä on valita aluksi sellaisia värejä, jotka sopivat itselle. Oikeat värit antavat ihollekin parhaimmillaan upeaa hehkua, Seppä kertoo.

Värien käyttö on helpoin aloittaa pienistä kokeiluista. Jo yksittäinen värikäs vaatekappale voi tuoda yllättävän paljon piristystä muuten maanläheiseen asuun – ja totuttaa silmiä siihen, ettei yllä ole aina vain mustaa, harmaata ja beigeä.

– Värikokeilun voisi aloittaa vaikkapa siten, että pitäisi pukeutumisen muuten maltillisena, mutta kokeilisi erivärisiä toppeja vaikka farkkujen kanssa, Seppä neuvoo.

Jo värikkäät korut tai silmälasien sangat voivat tuoda asukokonaisuuteen hurjasti pirteyttä. Kasvojen lähelle sijoitettuihin asusteisiin myös huomio kiinnittyy erityisen tehokkaasti.

– Myös laukkuun tai kenkiin kannattaa valita kirkkaita tai voimakkaita värejä, Seppä jatkaa.

Pukeutumisvalmentaja haluaa myös rikkoa yhden hyvin yleisistä harhaluuloista.

– Sitä ei tarvitse ollenkaan miettiä, että kaikki asusteet olisivat saman värisiä. Niillä voi ihan vapaasti leikitellä, Seppä toteaa.

Missä sitten kulkee kohtuuden raja? Kuinka montaa väriä voi yhdistellä ilman, että lopputuloksena on värien sillisalaatti?

– Kolme väriä on sellainen määrä, jolloin pysytään hyvällä ja turvallisella linjalla, mutta poistutaan usein siltä mukavuusalueelta, Seppä neuvoo.

– Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että yhdistää juuri joko lämpöisiä sävyjä tai kylmiä sävyjä keskenään. Väreissä on silloin sama fiilis ja niiden avulla saadaan kivaa jännitystä pukeutumiseen, Seppä kertoo.

Lisää tyylivinkkejä Muotitietoinen-sarjassa:

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja