Mainos

Puistobluesissa kitarasankareita

Pääesiintyjä Little Feat saa seuraa Walter Troutista, Coco Montoyasta, Lil´ Ed Williamsista ja Micke Björklöfistä.

Puistoblues tarjoaa tänä kesänä mahtavan läpileikkauksen maailman nimekkäimpiä blueskitaristeja. Todellista kitarahurmosta on luvassa, kun pääesiintyjän Little Featin lisäksi lavalle astuvat äijien äijät Water Trout, Coco Montoya ja Lil´ Ed Williams (kuvassa). Kovatasoisen kotimaisen avauksen tarjoaa tällä kertaa Micke Björklöf.

- Oikeastaan voisi sanoa, että tänä vuonna Puistobluesissa pääosassa on kitara. Kaikki pääkonserttimme ulkomaiset bändit ovat vahvasti kitaravetoisia ja Micke Björklöf & Blue Stripissäkin Ville Lefty Willie Leppäsenkitaransoitto on yksi tavaramerkeistä, kuvailee festivaalipäällikkö Mika Sikström. - Viime vuonna oli naisteemavuosi, nyt on äijien vuoro, hän kiteyttää.

The Los Angeles Times kuvasi Etelä-Kaliforniassa kasvanutta Walter Troutia kitaransoiton gladiaattoriksi . Troutia pidetäänkin tänä vuonna Puistobluesissa kuultavista kitaristeista teknisesti ehkä lahjakkaimpana. Troutin huikaiseva soittotekniikka, armoton kiertueaikataulun ja mukaansatempaava esiintymiskyky nostivat miehen Blues Revue -lehden kanteen lokakuussa 2000, ja hänen samana vuonna julkaistu live-albuminsa Live Trout nousi Billboard Blues -listan sijalle 15, jota seurasi Top 10 -joukkoon noussut kappale Go the Distance.

Nyt kappale Relentless nousee ylöspäin vauhdilla ja se yhdessä sellaisten kappaleiden kuin Mercy ja vaikkapa Lonely Tonight saavat varmasti hyvän vastaanoton Puistobluesin pääkonsertissa lauantaina 3. heinäkuuta.

Coco Montoya on uransa aikana opiskellut kitaransoitosta kaiken mahdollisen itsensä Telecaster-guru Albert Collinsin johdolla. Vuonna 1951 syntynyt Montoya päätyi alkujaan kuin sattuman oikusta rumpaliksi kiertueelle Collinsin yhtyeen kanssa. Collins alkoi perehdyttää Montoyaa bluesin ja kitaransoiton saloihin, ja siitä sai alkunsa Montoyan pitkä ja vaiherikas tie maailman blueskitaristien eturiviin. Uran varrelle mahtuu mm. pitkä pesti Bluesbreakersien kitaristina yhdessä John Mayallin ja Walter Troutin kanssa.

Montoya keikkailee edelleen lähes tauotta ja kerää klubeja ja teattereita täyteen ympäri maailman. Hän on soittanut tärkeimmillä ja suurimmilla festivaaleilla kuten The New Orleans Jazz & Heritage Festivaleilla, The Chicago Blues Festivaleilla, The San Francisco Blues Festivaleilla ja Canadan kansainvälisillä Jazz-festivaaleilla. Puistobluesiin hän saapuu nyt ensimmäistä kertaa.

Vuonna 1955 syntynyt Lil´ Ed Williams on bluesin moniottelija, sillä hänen repertuaarinsa ulottuu slide-kitaraboogiesta raa´an Chicago-bluesin kautta aina bluesin syviin sinisiin säveliin.Williamsia pidetään ennen muuta Chicago-bluesin taiturina, mutta laaja-alaiselta kitara-akrobaatilta luonnistuvat vaivatta myös muut tyylilajit.

Yhdessä yhtyeensä The Blues Imperials -yhtyeensä kanssa Williams on pistänyt sekaisin klubeja ja festivaalilavoja ympäri maailmaa jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Bändin riehakas musiikki ja Williamsin loikkahypyt, selkä kaarella soitetut soolot sekä huimat polviliu ut lavan läpi ovat saaneet tuimat kriitikotkin hakemaan uusia superlatiiveja. Unohtumatonta soitantaa ja lavamenoa on epäilemättä luvassa myös Puistobluesissa.

Peräänantamattomalla asenteella ja vuosien ahkeralla keikkailulla maineensa luonut suomalaisen roots- & blues -musiikin huippubändeihin lukeutuva Micke Björklöf & Blue Strip on vahvasti omaleimaisella musiikillaan ja monipuolisella instrumenttivalikoimallaan kehittänyt oman jäljittelemättömän soundin ja tyylinsä. Bändin musiikki on erinomainen kooste juurimusiikin eri tyylejä, johon oman säväyksensä antavat niin Leppäsen National Steel -kitara kuin vahvat perkussiiviset elementit sekä bluesmusiikissa harvemmin kuultu vibrafoni. Björklöf & Blue Strip ovat esiintyneet usein Puistobluesin klubeilla, mutta nyt he nousevat ensimmäistä kertaa päälavalle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.