Mainos

Puistobluesin jatko varmistui

Järvenpään kaupunki tukee vahvasti tapahtumaa.

Puistobluesin lava

Perinteikäs talkoovoimin järjestettävä Puistoblues-tapahtuma kesä-heinäkuun vaihteessa houkuttelee suomalaisen blues- ja kesäkansan Järvenpäähän myös vuonna 2005.

Kesän 2004 Puistoblues teki suuren taloudellisen tappion pääkonserttipäivälle ajoittuneen kaatosateen takia, mutta nyt varmistunut rahoitus takaa tapahtuman jatkon.

Puistobluesin jatko varmistui lopullisesti viime perjantaina 5.marraskuuta, kun kaupungin takaama laina nostettiin Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry:n tilille. Lainavaroilla rahoitettiin ensi kädessä viime kesästä aiheutuneiden velkojen takaisinmaksu.

Nyt varmistuneen rahoituksen myötä ensi kesän tapahtuman suunnittelu voi jatkua ilman epävarmuutta. Viime kesän ongelmien taakse jääminen vetää festivaalipäällikkö Mika Sikströmin suun toiveikkaaseen hymyyn:

- Puistobluesin ydinporukalle ei ollut missään vaiheessa epäselvää, jatkuuko perinne vai ei. Luonnonvoimien täytyy pistää monin verroin paremmaksi, ennen kuin bluesit jää väliin. Viime kesän kaatosadetta on varmasti hauska muistella tulevien vuosien konserteissa, kun aurinko porottaa. Pitää muistaa, että Puistobluesin yleisö on useimmiten päässyt nauttimaan ensiluokkaisen tunnelman ohella ensiluokkaisesta säästä, Sikström muistelee.

Puistoblues on noussut vuosien saatossa Järvenpään kaupungille arvokkaaksi kesätapahtumaksi, joka elävöittää koko aluetta ja nostaa osaltaan Järvenpään profiilia kulttuurikaupunkina. Suuren luokan musiikkifestivaalin organisoiminen talkoovoimin on myös Järvenpään kaupunginjohtaja Erkki Kukkoselle kunnia-asia:

- Puistobluesin vahvuutta osoittaa erinomaisesti se, että ensi kesän tapahtuman valmistelut ovat käynnistyneet, viime kesän rankkasateiden aiheuttamista vastoinkäymisistä huolimatta. Puistoblues ponnistaa talkootyön voimasta, tekemisen ilosta ja ainutlaatuisen perinteen velvoitteesta. Monet tahot Järvenpään kaupungissa ovat varmistamassa ensi kesän tapahtuman onnistumista. Järvenpäässä uskotaan Puistobluesin tulevaisuuteen; Puistoblues on hyvin tärkeä osa kulttuurikaupungin kesäistä ilmettä ja musiikkitarjontaa.

Puistoblues on yksi Suomen perinteisimmistä kesätapahtumista ja kokoluokassaan ainoa talkoovoimin järjestettävä. Vuosien varrella Puistobluesien pääkonserteissa on esiintynyt vakuuttava joukko maailman kirkkaimpia blues- ja rocktähtiä mukaan lukien John Lee Hooker, Lynyrd Skynyrd, The Band, Santana, BB King ja Gary Moore.

Mika Sikström kuitenkin muistuttaa, että huippuluokan artistien ohella Puistoblues tunnetaan erityisesti rennosta tunnelmastaan ja lukuisista pienemmistä tapahtumista, jotka pitävät kaupungin liikkeellä koko nelipäiväisen tapahtuman ajan.

Ensi vuoden Puistoblues-festivaali järjestetään 29. kesäkuuta – 3. heinäkuuta 2005.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.