Mainos

Puisto: Suomen pankin johtajamenettely vaikea

Eduskunnan pankkivaltuuston varapuheenjohtaja Virpa Puisto pitää Suomen Pankin johtajien valintamenettelyä hankalana.

Pankkivaltuustolla tulisi olla oikeus sopia pankinjohtaja Matti Louekosken jatkosta Suomen Pankissa ilman julkista hakua, sanoo eduskunnan pankkivaltuuston varapuheenjohtaja Virpa Puisto.

-Tämä on loputon hulabaloo, kun Suomen Pankin johtajien virat tulevat yksi toisensa jälkeen katkolle. Meillä on ikuisesti käynnissä valintamenettely, Puisto toteaa Salon Seudun Sanomissa.

Hän perustelee, ettei "kukaan täyspäinen hae johtajan paikkoja, jos nämä yleiset pyöritykset käydään neljän vuoden välein".

Louekosken viiden vuoden määräaika Suomen Pankin johtokunnassa päättyy vuoden lopussa. Oikeuskansleri Paavo Nikulan tulkinnan mukaan paikka on pistettävä auki ja myös Louekosken on sitä haettava, jos hän haluaa jatkaa tehtävässä.

-Ymmärrän toki, että jos kyseessä on uusi paikka, jossa ei ole ketään sitä hoitamassa, se pannaan julkiseen hakuun. Nyt on kyse siitä, että määräaikainen virka on katkolla. Nyt se sattuu Louekosken kohdalle, seuraavaksi pääjohtaja Matti Vanhalan kohdalle, sitten Sinikka Salon ja hänen jälkeensä Pentti Hakkaraisen, Puisto muistuttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.