Mainos

Puiden kuorista pelastus aidsiin?

Kansainvälinen tiedemiesryhmä väittää päässeensä harppauksen eteenpäin aidstutkimuksen saralla.

Tiedemiehet kertovat löytäneensä Afrikassa ja Argentiinassa kasvavien puiden kuoriosista aineita, jotka tehoavat hi-virukseen.

Argentiinassa kasvava puulaji tuottaa ainetta, jolla on merkittävä hi-virukseen tehoava ominaisuus. Afrikasta on löydetty puolestaan puita, joista saadaan lääkeainetta aidspotilailla yleisien sieni-infektioiden hoitoon. Aine löydettiin vain puun uloimmasta kuoresta ja vain osasta puun juuresta. Puu tuottaa itse ainetta, jolla se suojaa runkoaan sienirihmastoilta.

Tutkijat ovat jo patentoineet puista saadut aineet ja toivovat pääsevänsä testaamaan niitä pian.

Tutkijat kertoivat löydöistään amerikkalaisen tiedesäätiön kokouksessa. He korostivat, että maailman metsistä löytyy edelleenkin lääkehoito nykyajan vaikeisiin tauteihin. Löydöt ovat heidän mielestään esimerkki siitä, että kehitysmaatkin voivat käyttää hyödyksi luonnonvarojaan.

Eri tahot ovat jo kritisoineet tutkijoita luonnonvarojen käytöstä ja siitä tulevan rahan laittamisesta omaan taskuun. Tutkijat kuitenkin vakuuttavat, että rahat menevät niille maille, joiden puita on käytetty aidslääkkeen kehittämisessä.
(MTV3-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja