Puhutko joskus itseksesi? Tästä syystä se voikin olla hyväksi aivoillesi!

Oletko joskus tuntenut olosi tyhmäksi puhuessa itseksesi? Nyt on syytä lopettaa asian häpeily, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan itsekseen puhuminen voi hyväksi aivoille.

Quarterly Journal of Experimental Psychology -lehdessä julkaistu tutkimus ehdottaa, että itsekseen puhuminen kateissa olevaa tavaraa etsiessä voi auttaa sinua löytämään tavaran nopeammin.

Wisconsin-Madisonin Yliopiston sekä Pennsylvanian Yliopiston tutkijat suorittivat useita kokeita asiaa tutkiessaan. Ensimmäisessä tutkimuksessa koehenkilöille esitettiin 20 valokuvaa eri esineistä. Koehenkilöitä pyydettiin sitten etsimään yhtä tiettyä esinettä valokuvien esittämistä tavaroista. Toiset koehenkilöistä ohjattiin etsintöihin esineen nimen sisältävän paperilapun avulla, kun taas toiset koehenkilöistä neuvottiin etsimään esinettä toistellen samalla sen nimeä ääneen.

Tutkimustulokset osoittivat, että koehenkilöt jotka toistivat esineen nimeä ääneen sitä etsiessään, löysivät kadonneen tavaran keskimäärin helpommin kuin ne testihenkilöt jotka eivät näin tehneet.

Toisessa testissä tutkijat pyysivät koehenkilöitä katsomaan valokuvia supermarketin tuotteista, ja sen jälkeen etsimään tuotteen virtuaalisesta supermarketista. Tutkijat havaitsivat että suositun tuotteen nimen toistaminen ääneen auttoivat koehenkilöitä löytämään etsimänsä tuotteen nopeammin.

Mikset siis kokeilisi itsekseen puhumista seuraavan kerran kun hukkaat autonavaimesi tai bussilippusi?

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja