Mainos

Puhetta taiteesta Helsingin Taidehallissa

Helsingin Taidehallissa jatkuu Talking Art -keskustelusarja, jossa suomalaiset ja kansainväliset taiteilijat, kuraattorit ja kriitikot keskustelevat taiteesta.

Timo Valjakka, Taidehallin johtaja

Talking Art -sarjan seuraava osa on keskustelua videoteoksesta ja maahanmuuttajien todellisuudesta Chloe Pienen ja Mario Rizzin teosten kautta.

Chloe Piene (s.1972) on newyorkilainen kuvataiteilija, jonka Helsingin projekti perustuu osittain Kalevalan hahmoihin tai "piirteisiin". Kolmen kuukauden residenssinsä aikana Piene valmistaa uuden videoteoksen ja sarjan piirustuksia.

Teostaan varten Piene on kuvannut Lapissa poroja ja porokoiria, jotka rinnastuvat piirustuksien hybrideihin ihmiseläimiin. Chloen teosten hybridiys ei kuitenkaan tarkoita kulttuuristen merkkien sekoittamista toisiinsa pintoina, vaan kokemuksina ja tunnetiloina. Pienen teoksille on ominaista fiktionomaisuus, mielikuvituksellinen epälineaarinen tarina, joka liittyy henkilökohtaisiin tunteisiin ja suhteisiin.

Chloe Piene on valmistunut Goldsmith Collegesta Lontoosta 1997. Tähän mennessä hänellä on ollut kaksi yksityisnäyttelyä, joista ensimmäinen oli Tennispalatsissa, AV-Arkin Enter-Galleriassa vuosi sitten. Piene pitää luennon teoksistaan Helsingin Taidehallissa keskiviikkona 11.4. Hänen teoksiaan voi nähdä Profounders-galleriassa huhtikuussa.

Mario Rizzi on puolestaan aloittanut Gift-projektin, joka käsittelee kodin käsitettä Helsingissä asuvien ulkomaisten ryhmien kautta. Rizzi on yhteydessä helsinkiläisiin maahanmuuttajiin, jotka edustavat 17 eri kansallisuutta.

Make Yourself at Homen kautta he kokoavat valokuvia, esineitä ja kertomuksia entisistä kodeistaan, kuvaten eri välinein projektin aikana nykyistä kotiaan Suomessa. Rizzin kontaktit eri etnisten ryhmien edustajiin syntyvät katutasolla. Rizzi kertoo työskentelystään ja teoksistaan Helsingin Taidehallissa keskiviikkona 25.4. Mario Rizzin valokuvia sekä videoteos olivat esillä Valokuvataiteen museossa viime kesänä.

Taidehalli järjestää Talkin Art -keskustelutapahtuman yhteistyössä HIAP - Helsinki International Artist Programmen, Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön ja Näyttelyvaihtokeskus FRAMEn kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.