Mainos

Puhemies Niinistö: Istuntoja voidaan jatkaa kesälläkin

Päätös lisäydinvoiman rakentamisesta voi tietää kansanedustajille istuntoja heinäkuun helteillä. Eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön mukaan istuntoja jatketaan tarpeen vaatiessa juhannuksen jälkeenkin.

- Puhemiesneuvosto keskusteli perjantaina, että tämähän on iso asia ja siihen varataan aikaa niin paljon kuin asiallinen käsittely vaatii, kertoo puhemies Niinistö.

Vihreiden mukaan kolme kuukautta kestävä perusteellinen erityisvaliokuntien käsittely on supistumassa 3 viikkoon. Puhemies Niinistön mukaan vasta ensi tiistaina ratkaistaan ne valiokunnat, joilta lausuntoa pyydetään. Puhemiehen mukaan kesähelteet eivät estä kansanedustajia tekemästä työtä.

Ydinvoiman vastainen suurmielenosoitus keräsi Helsingin rautatietorille 3000 osallistujaa. Vihreiden puolue teki poliittista historiaa osallistumalla protestiin. Aamupäivällä vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö moitti aikeita kiirehtiä ydinvoimapäätöstä eduskunnassa.

- Eduskunta näyttäytyy pahimmassa tapauksessa kumileimasimelta, joka vie tältä prosessilta sitä kansanvaltaista arvostusta, joka sille kuuluu.

Ville Niinistön mukaan se voi johtaa siihen, että kansanedustajilla ei ole riittävästi edellytyksiä itsenäisen harkinnan perusteella tehdä päätöstä.

Puhemies Niinistö torppaa jyrkästi Vihreiden moitteet.

Katso Raija Kantomaan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.