Mainos

Puhemies Heinäluoma: Kallis euro estää elpymistä

20:20

Eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman mielestä Euroopan keskuspankin EKP:n pitäisi muuttaa nykyistä valuuttakurssilinjaansa.

Heinäluoma toteaa MTV:n nettikolumnissa, että euron ylikorkea arvo estää talouden elpymistä ja uhkaa suomalaistakin vientiteollisuutta.

- Olisi syytä keskustella siitä, että pitäisikö Euroopan keskuspankin ottaa hiukan  enemmän vastuuta myös kasvusta ja työllisyydestä, toteaa Heinäluoma.

Heinäluoman mielestä EKP:n pitäisi löysätä rahahanoja siksikin, että Yhdysvallat, Kiina ja Japani ovat tietoisesti pitäneet omien valuuttojensa arvoa alhaalla.

- Ehkä EKP:n pitäisi olla mukana tässä maailmanlaajuisessa keskustelussa ja toiminnassa sekä pitää siitä huolta siitä, ettei euron yliarvostus johda teollisuustuotannon loppumiseen Euroopassa.

Puhemies arvioi, että euroalueen nykyinen säästöpainotteinen talouspolitiikka pikemminkin hidastaa kuin nopeuttaa talouskasvua.

- Selvää on, että säästöjä pitää tehdä, Kysymys on enemmänkin siitä, että mikä on säästöjen mittaluokka.  Pelkästään säästämällä tästä pitkästä taantumasta ei tulla ulos, vaan pitäisi löytää lääkkeitä uusien työpaikkojen synnyn puolelle.

Saksa on eurojärjestelmän vahva maa, ja sen talous pitää euronkin kurssia korkealla. Heinäluoma uskoo silti Suomen vaikutusmahdollisuuksiin myös EKP:n suuntaan.

- Uskon että suomalaisten mielipiteille annetaan kokoamme suurempi arvo myös eurojärjestelmässä.

Eduskunnan puhemiehen kannanotto jatkaa keskustelua EKP:n linjanmuutoksen tarpeesta. Viimeksi eilen eläkevakuutusjätti Varman uusi toimitusjohtaja Risto Murto vaati MTV:n uutisissa EKP:ltä selkeää kurssinmuutosta, jotta Euroopan talous saataisiin nousuun.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.