Mainos

Puhemies: Aho saa palkan istuntopäiviltä

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho saa kulukorvauksineen runsaan 1000 markan palkkion jokaiselta päivältä, jolloin hän Suomessa käydessään osallistuu eduskunnan istuntoihin.

Puhemies Riitta Uosukainen ja eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen ilmoittivat tänään Aholle, ettei palkkiota lain mukaan voida sellaisessa tilanteessa jättää maksamatta.

Aho oli pyytänyt puhemiesneuvostolle keskiviikkona toimittamassaan kirjeessä, ettei hänelle maksettaisi palkkiota tällaisilta päiviltä. Tiistaina heti Harvard-vapaansa alussa eduskunnan istuntoon ilmestynyt Aho jätti pyynnön sen jälkeen, kun hänen saamansa päiväpalkkio oli herättänyt huomiota julkisuudessa.

Aholle keväällä Harvard-matkan vuoksi myönnetty vapautus eduskuntatyöstä alkoi viime tiistaina ja se kestää ensi kesäkuun loppuun. Ahon omasta pyynnöstä vapautus myönnettiin palkattomana. Elokuussa Yhdysvaltoihin muuttanut Aho tuli viikonvaihteeksi Suomeen UKK-juhlien vuoksi, mutta joutui viipymään aiottua pidempään STT:n doping-oikeudenkäynnin vuoksi. Tästä syystä häntä on nähty eduskunnassa myös tiistain jälkeen.

Julkisuudessa saamastaan kohtelusta loukkaantunut Aho kirjoitti Ilta-Sanomissa tänään, että hän aikoo jatkossakin Suomessa käydessään osallistua eduskunnan istuntoihin.

-Sillä seikalla, maksaako eduskunta näiltä päiviltä palkkiota vai ei, ei ole omalta kannaltani vähäisintäkään merkitystä, Aho kirjoittaa vastineessaan.

Aho oli tänään kuultavana Helsingin hovioikeudessa, jossa jatkui STT:n doping-jutun käsittely. Hiihtoliiton puheenjohtaja toisti aiemmat kantansa ja korosti, että uutinen oli vähällä pilata hänen poliittisen uransa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.