Puheloinen: Puolustusvoimien suorituskyky kohta uhattuna

Puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen on huolissaan Suomen sotilaallisen puolustuskyvyn säilymisestä 2010-luvun lopulta eteenpäin. Puolustusvoimien viimeisimpiä uudistuksia Puheloinen pitää onnistuneena, mutta kustannustehokkuudella on rajansa.

– Joukkojen varustuksesta tinkimiselle on kuitenkin oma rajansa, jonka alle ei voida mennä ilman että puolustusvoimien kyky suoriutua tehtävistään vaarantuu, Puheloinen totesi puheessaan 202. Maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä.

Kuluvan vuosikymmenen lopulla puolustusvoimien suorituskyvyssä huolettaa erityisesti se, onko joukkoja varaa varustaa tehtävien edellyttämällä ajanmukaisella materiaalilla.

– Mikäli puolustusbudjetit pysyvät tasasuuruisina vuoden 2015 jälkeen, ei käytöstä poistuvaa materiaalia tällä vuosikymmenellä ja 2020-luvun alussa kyetä riittävästi uusimaan, Puheloinen jatkaa.

Nykyisellä puolustusvarojen kehityksellä Puheloinen näkee mahdollisena jopa luopumisen yleisestä asevelvollisuudesta ja koko maan puolustamiseen tarvittavasta puolustuskyvystä. Puheloinen toivookin, että puolustusvoimiin suunniteltavia linjauksia olisi mietittävä tarpeeksi pitkälle tulevaisuuteen.

(MTV3)

Katso Joonas Lepistön juttu (Seitsemän uutiset 10.9.2012)

Lue myös:

    Uusimmat