Mainos

Puheloinen pettyi turvallisuusselontekoon: Yhteistyö ei ratkaise materiaalipulmia

Puolustusvoimien komentaja Ari Puheloinen on pettynyt siihen, ettei hallitus päättänyt selonteossa lisäresursseista puolustusvoimille. Puheloisen mukaan päätöksiä olisi tarvittu erityisesti materiaalihankintojen turvaamiseksi.

– On hyvä, että selonteossa määritetään sotilaallisen puolustuksen lähtökohdiksi puolustusvoimien nykyiset tehtävät, koko maan puolustaminen ja yleinen asevelvollisuus. Seuraava johdonmukainen askel on, että näiden lähtökohtien edellyttämä rahoitus turvataan. Siitä päättäminen jää nyt tulevaisuuteen, Puheloinen sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa nykyisen tasoinen puolustusbudjetti ei vuoden 2015 jälkeen riitä materiaalihankinnoista huolehtimiseen "edes tyydyttävällä tasolla".

Rahaa armeija tarvitsee johtamisjärjestelmien uusimiseen, maavoimien ilmatorjuntaan ja panssarintorjuntaan, merivoimien alusten uusimiseen 2020-luvun alussa ja ilmavoimien Hornet-hävittäjien käyttöiän jatkamiseen.

– Selonteko mainitsee lisärahoitustarpeen euroina, mikä on hyvä asia. Se mainitaan puolustushallinnon arviona, ei hallituksen toteamuksena. Tämä lienee paras poliittinen ratkaisu, mikä tässä tilanteessa saadaan aikaan, Puheloinen sanoo.

Selonteossa korostetusti esillä oleva pohjoismainen yhteistyö ei komentajan mukaan ratkaise materiaalipulmia.

– Pohjoismainen tai muu kansainvälinen yhteistyö ei ratkaise materiaalirahoituksen ongelmaa, vaikka yhteistyö onkin merkittävää ja sillä saavutetaan paljon hyötyä ennen kaikkea toiminnan tehokkuuden ja kustannustehokkuuden kehittämisessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.