Mainos

Puheloinen: Lyhyessä asepalvelussa on ongelmia

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen ei ota vielä kantaa ajatukseen neljän kuukauden palveluksesta osalle asevelvollisia. Kenraalin mielestä asiaan liittyy kuitenkin monia kysymysmerkkejä.

Puheloinen sanoi Ylen TV1:n Ykkösaamussa, että Suomen vahvuus on ollut koulutettu reservi. Jos osaa reserviläisistä jouduttaisiin uudessa tilanteessa kouluttamaan, muutos olisi Puheloisen mukaan merkittävä nykyiseen.

- Voi kysyä esimerkiksi, miten järjestetään neljän kuukauden palveluksen suorittaneiden kouluttaminen, mistä silloin otetaan kouluttajat, kun kaikilla ammattisotilailla on sodanajan tehtävät.

Neljän kuukauden palveluksen nosti alkuviikosta keskusteluun Puolustusvoimien tulevaisuutta arvioinut Risto Siilasmaan työryhmä.

-Minulle on jäänyt se vaikutelma, että työryhmä on katsonut sitä rahan ja ajankäytön kannalta, Puheloinen totesi Ykkösaamun haastattelussa.

Puolustusvoimat aikoo joka tapauksessa selvittää, mitä kaikkea neljän kuukauden palvelus merkitsisi.

- Luulen, että tämän vuoden puolella tai ensi vuoden alussa osaamme kertoa, miltä se meidän puolella näyttää, Puheloinen sanoi.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.