Mainos

Puheloinen: Armeijan keskeytyksiin puututtava

Puolustusvoimain komentaja haluaa katkaista varusmiespalveluksen keskeytyskierteen. MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut kenraali Ari Puheloinen aikoo luoda toimenpideohjelman ripeällä aikataululla.

- Ensimmäinen työ kauteni alkaessa on, että me laadimme toimenpideohjelman varusmiespalvelusten keskeytysten ennaltaehkäisemiseksi ja koulutuksen tason ylläpitäminen korkeana on tietysti aivan ehdoton välttämättömyys.

Puheloinen kuitenkin harmittelee keskeytysten saamaa suurta julkista huomiota.

- On tietysti hyvä, että näistä keskustellaan mutta täytyy muistaa se, kuinka valtavan suuri prosentti meidän nuoristamme suorittaa varusmiespalveluksen aivan hyvin ja tämän soisi olevan myöskin yhtä lailla esillä kuin joskus ovat olleet nämä keskeytykset.

Lähes joka viides varusmies keskeyttää varusmiespalveluksen. Puheloisen mukaan tässä tilanteessa erityisesti varusmieskoulutuksen kehittäminen on tärkeää.

- Minun tarkoitukseni on aivan erityisesti paneutua siihen, että asevelvollisuuden toimivuus turvataan ja se pitää sisällään muun muassa sen, että me huolehdimme siitä, että puolustusvoimien asema yhteiskunnassa säilyy edelleenkin hyvänä ja sitä kehitetään.

Joka viides varusmies keskeyttää palveluksen. Luku on suurin Suomessa kautta aikojen.

(MTV3)

Katso puolustusvoimain komentaja Ari Puheloisen haastattelu (Huomenta Suomi 10.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.