Mainos

Puhelinsota riehuu Pohjanmaalla

Pohjanmaan kolme maakuntaa mahtimedia Ilkan johdolla yrittävät pitää Vaasan Läänin Puhelin -yhtiön maakunnan omistuksessa.

Teleoperaattoreiden pudotuspeli jatkuu kiivaana. Finnetin haltuunsa ottanut viiden operaattorin ryhmittymä DNA teki tänään ostotarjouksen Finnettiin kuuluvan Vaasan Läänin Puhelimen koko puhelinyhtiöliiketoiminnasta.

Pohjanmaan kolme maakuntaa mahtimedia Ilkan johdolla panevat kampoihin päämääränään pitää Vaasan Läänin Puhelin maakunnan omistuksessa.

Vaikka Ilkka-konsernin omistusosuus Finnet-ryhmään kuuluvasta Vaasan Läänin Puhelimesta on vain alle prosentti, Ilkan syrjäyttäminen kisasta on äärimmäisen vaikeaa. Kolmen maakunnan keskustalaiset maakuntapatriootit seisovat lippulaivansa takana vankkumatta ja Ilkan 1450 euron tarjous noin 1 000 euron arvoisesta osakkeesta pitää.

- Ostotarjous on voimassa ja jäämme nyt sitten näkemään, että tulevina päivinä, että miten hyvin se puree ja toisaalta sitten uskon, että tietyt tahot ei missään nimessä tule luopumaan, maakunnalliset tahot, tästä omistuksestaan, toimitusjohtaja Matti Korkiatupa Ilkka Oyj:sta kertoo.

Vaasan Läänin Puhelimen osakkeet ovat jakautuneet noin 70 000 omistajan kesken. Hajallaan oleva omistus tuo Lännen Puhelimen yhdeksän prosentin omistussiivun kautta DNA-ryhmälle runsaasti päätäntävaltaa. DNA-ryhmässä mietitään varmasti mitä merkitystä sillä on vastaanhangoittelevia pohjalaismaakuntia vastaan.

- Sillä tässä nyt tunnutaan ratsastavan, maakuntahengellä, maakuntakeskeisyydellä vastaan sitten tämmöinen keskitetympi liiketoiminta, hallituksen puheenjohtaja Jarmo Leino Lännen Puhelin Oy:stä kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.