Mainos

Puhelinosuuskunta muutti jäsenlainat pääomakseen

Tampereen puhelinosuuskunta on sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan muuttanut yli 280 miljoonan markan jäsenlainat omaksi pääomakseen. Sopimusmuutos koski yli 100 000:ta liittymänomistajaa Pirkanmaalla.

Keskisuomalaisen talousosasto käsittelee perjantain numerossa laajasti Tampereen puhelinosuuskunnan operaatiota. Lehden mukaan TPO:n edustajisto päätti vuosikymmenen vaihteessa kaikessa hiljaisuudessa, että johtomaksujen nimellä kerätty summa muutetaan osuuskunnan omaksi pääomaksi. Näin osuuskunta pyristeli eroon hankalasta lainapotista.

TPO:n lehdelle laatiman vastineen mukaan osuuskunnan edustajisto teki päätöksensä osuuskuntalain säännöksiä noudattaen. Keskisuomalaisen oikeusoppineilta hankkimien lausuntojen mukaan näin ei voi kuitenkaan menetellä. Kyseessä on sopimusoikeudellinen asia, jota osuuskunta ei voi yksipuolisesti muuttaa.

Tulkintakiista koskee ennen vuotta 1990 kerättyjä johtomaksuja. Johtomaksu oli suurin maksuerä, kun asiakas hankki puhelinliittymän. Suurimmillaan johtomaksu oli 3650 markkaa.

Puhelinosuuskunnalle johtomaksu oli tavallaan nollakorkoinen joukkolaina, joka luvattiin liittymäsopimuksen päättyessä palauttaa. TPO:n taseessa erä kulki vuoteen 1989 asti otsakkeen "palautettavat liittymismaksut" alla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.