Mainos

Puhelinmyyntiin saatiin selkeät pelisäännöt

Suomen Suoramarkkinointiliiton valmistelemat puhelinmyynnin pelisäännöt tulivat voimaan tänään.

Uusien sääntöjen mukaan soveliaat soittoajat ovat arkisin 9-20.30 ja lauantaisin 10-18. Sunnuntaina soittaminen on mahdollista vain eri sopimuksen perusteella tai jos tuotteen luonne sitä edellyttää. Esimerkiksi käy lainan järjestely puhelimitse asuntokaupan yhteydessä.

Säännöt korostavat muun muassa selkeää puhelun aloitusta. Myyjän tulisi heti puhelun alussa kertoa selvästi nimensä sekä puhelun kaupallinen tarkoitus.

Toimintaohjeissa korostetaan, että kuluttajan tahdonilmaisuja tulee kunnioittaa ja kuluttajan antamia kieltoja tulee noudattaa tehokkaasti. Sovitut asiat tulee käydä selkeästi läpi kuluttajan kanssa.

Säännöissä on lisäksi velvoitteita myyjien kouluttamisesta ja toiminnan valvonnasta. Uudet pelisäännöt sitovat suoramarkkinointiliiton jäsenyrityksiä, vaikka liitto toivookin, että kaikki puhelinta myyntityössä käyttävät yritykset noudattavat sääntöjä.

Suoramarkkinointiliittoon kuuluvat merkittävimmät puhelinta myyntityössä ja asioinnissa käyttävät yritykset lehti-, pankki- ja vakuutusalalta sekä yhteyskeskus- ja telemarkkinointipalveluita tarjoavat yritykset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.