Mainos

Puhelimia vihaava Linus Torvalds ihastui Nexus Oneen

Linux-käyttöjärjestelmän kehittäjä Linus Torvalds kertoo ihastuneensa Googlen Nexus One -älypuhelimeen.

Torvalds kertoo saaneensa Googlelta aiemmin G1-kännykän. Hän kertoo blogisivuillaan, ettei kuitenkaan käyttänyt sitä juuri lainkaan, sillä hän toteaa vihaavansa ylipäänsä kaikkia puhelimia.

-Ne ovat ärsyttäviä ja häiritsevät töitä tehdessä, tai lukiessa tai milloin vain - ja kännykkä lisäksi ärsyttää mielestäni missä tahansa oletkin. Se ei ole hyvä juttu, Torvalds toteaa.

Linus Benedict Torvalds

Samaan hengenvetoon hän kuitenkin toteaa pitävänsä siitä ajatuksesta, että puhelimessa pyörii Linuxiin pohjautuva järjestelmä. G1-kännykän lisäksi hänellä on ollut käytössään Motorolan Kiinassa myyty-versio Linux-puhelimesta. Laitteilla ei ole ollut kuitenkaan juuri käyttöä Torvaldsin puhelinvihan takia.

Torvalds kertoo hankkineensa Nexus Onen toissaviikolla ja kehuu sitä voittajaksi. Hän kertoo halunneensa GPS-laitteen autoonsa joka tapauksessa ja ajatelleensa, että Googlen navigointi voisi tehdä puhelimesta hyödyllisen. Hän hehkuttaa, että ero on huikea ja että laite on hyödyllinen (ja lisäksi hyvännäköinen), eikä se ole mukana raahattavana vain varmuuden vuoksi, jos tarvitsisi soittaa jollekin.

Torvaldsin vuolaiden kehujen kohdistuminen Android-käyttöjärjestelmää käyttävään Nexus Oneen on tuskin yllättävää, onhan Android rakennettu Linuxin päälle. Google-puhelimen karttaominaisuuksien hehkuttaminen puolestaan voidaan helposti mieltää vastavedoksi Nokian viime kuussa ilmaiseksi tarjoamalle navigointipalvelulle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.