Mainos

Puheenjohtajien julkisuuskuvaa syynätään tarkkaan puoluetoimistoissa

Keskustan puheenjohtajan Anneli Jäätteenmäen saama julkisuus muuttui helmikuun alkupuoliskolla aiempaa kielteisemmäksi.

MTV:n uutisten Observer Finlandilta tilaamaan selvityksen mukaan SDP:n Paavo Lipposen sekä kokoomuksen Ville Itälän julkisuuskuva mediassa sen sijaan parani.

Keskustan puoluetoimistossa riittää vipinää vaalien alla. Puolueen kannatusluvut ovat hyvät, mutta puheenjohtajan julkisuuskuva on himmentynyt edellisen mittauksen jälkeen.

Tällä kertaa puheenjohtajien esiintymistä valtamedioissa seurattiin helmikuun kaksi ensimmäistä viikkoa. Tänä aikana Jäätteenmäki ohitti kielteisen julkisuuden määrässä niin Itälän kuin Lipposenkin. Lunta tuli tupaan erityisesti verolausunnoista.

- Totta kai aina arvioidaan, mitä tollaiset vaikuttaa ja arvioidaan sitä ilmapiiriä pitkin kampanjaa viikoittain ja päivittäin, mutta mihinkään äkkiliikkeisiin ei tietenkään näiden perusteella ole syytä lähteä, keskustan tiedotussihteeri Olli Riikonen perustelee.

Puheenjohtajien menestystä seurataan tarkasti myös kahdessa muussa suuressa puolueessa. Kokoomuksen väki hioi aamulla kuvioitaan eduskunnassa.

- Seurataan tarkasti sitä, mitä medioissa ylipäätänsä kirjoitetaan meidän näkemyksistä ja miten eri toimitukset reagoi meidän viestiin ja me tietysti pyritään seuraamaan ja parantamaan sitä viestin läpimenoa, kokoomuksen kampanjapäällikkö Mika Nykänen kertoo.

Osan seurannasta kokoomus ostaa ulkoa, osa taas tehdään itse. Myös SDP:n, kuten keskustankin kampanjaväki luottaa omiin voimiinsa.

- Gallupeilla vaalien tietenkin sinällään on merkitystä, mutta tärkeintä on se, mitä sanotaan ja toivotaan, että sen perusteella äänestäjät sitten tekee oman lopullisen ratkaisunsa, SDP:n viestintäpäällikkö Harri Järvinen kertoo.

Helmikuun kaksi ensimmäistä viikkoa eivät juurikaan muuttaneet puheenjohtajien kokonaisjulkisuuden määrää. Kärjessä on yhä Paavo Lipponen selvällä erolla ennen Jäätteenmäkeä ja Itälää.

Lipponen tosin oli runsaasti esillä pääministerin roolissa Stemnitsa-kohun ja Irak-kysymyksen takia. Edelliseen jaksoon verrattuna julkisuuttaan lisäsivät ainoastaan Jan-Erik Enestam ja Bjarne Kallis.

Seuraava mittaus julkistetaan viikkoa ennen varsinaista vaalipäivää.

(MTV3)

Katso myös Tomi Einosen juttu
(Seitsemän uutiset 27.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.