Puheenjohtajat puivat alkoholin piknik-rajoituksia: "Nipottaminen lopetettava"

Neljän puolueen puheenjohtajat ovat kertoneet mielipiteitään siitä, mitä alkoholilain uudistamisessa pitäisi ottaa huomioon.

Vihreiden, RKP:n, SDP:n ja keskustan puheenjohtajien kantoja kuultiin Porin SuomiAreena-keskustelutilaisuudessa.

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä on oikein, että kansanterveydellisistä syistä alkoholinsaannissa on rajoituksia muun muassa hinnoittelun kautta.

Niinistö huomauttaa kuitenkin, että nipottaminen ja elinkeinoelämän vaikeuttaminen alkoholinlainsäädännössä olisi lopetettava.

-Se, saako pillimehuja viedä Porin kirjurinluodolle tai minkäväriset terassit on oltava, on aivan naurettavaa toimintaa, kommentoi Niinistö

RKP:n Carl Haglund painottaa lainsäädännön sijaan asenteisiin vaikuttamisen tärkeyttä. Haglundin mielestä olisi oleellista miettiä, miten alkoholia voidaan käyttää vastuullisesti.

SDP:n Antti Rinne toteaa, että alkoholi on vakava ongelma suomalaisessa yhteiskunnassa. Ns. piknik-kulttuuriin Rinne peräänkuuluttaa kuitenkin tervettä järjenkäyttöä:

-Annetaan ihmisten järkevällä tavalla toimia, toteaa Rinne.

Keskustan Juha Sipilä puuttuisi alkoholin tuontiin ja siihen, että mikä on kotikäyttöä ja mikä ei:

-Onko pakettiautolastillinen alkoholia kotikäyttöä? Tähän pitää mielestäni puuttua. Pitää lisäksi miettiä keinoja, miten voitaisiin ohjata alkoholinkäyttöä ravintoloihin, toteaa Sipilä.

Lue myös:

    Uusimmat