Mainos

Puheenjohtajakysymys kuumentaa keskustalaisten tuntoja

Keskustelu keskustan puheenjohtajaehdokkaista näyttää käyvän kuumana helsinkiläisten keskustavaikuttajien joukossa.

Anneli Jäätteenmäellä on vahvaa kannatusta, mutta myös Olli Rehnillä on omat tukijansa. Puheenjohtajakysymyksessä on havaittavissa selviä valtapelin ja myös riidan aineksia.

Keskustan Helsingin-piiri antoi antoi alkuviikosta julkisuuteen tiedotteen, jossa esitetään Rehniä keskustan uudeksi puheenjohtajaksi. Tiedotteessa kehutaan Rehniä monin sanoin.

Keskustan nelijäseninen valtuustoryhmä taas ilmoittautui puheenjohtajansa Annukka Paasikiven nimissä Jäätteenmäen kannattajaksi. Paasikiven tiedotteessa korostetaan esimerkiksi, että Jäätteenmäki on nykyaikainen nainen, joka osaa kuunnella ja tarttua ihmisten ongelmiin.

Piirin tiedotteessa muistutettiin, että Etelä-Savossa ja Helsingissä asuneena Rehn tuntee ihmisten arjen sekä maakunnissa että pääkaupunkiseudulla. Valtuustoryhmän tiedotteessa tuotiin esiin, että asuttuaan suuren osan elämästään Helsingissä Jäätteenmäki tuntee myös kaupunkipolitiikan tarpeet.

Kiistelty kannanotto

Keskustan valtuustoryhmän tunnettu jäsen Sole Molander kimpaantui piirin tiedotteesta ja moitti kovin sanoin piiritoimikunnan puheenjohtajan Tommi Kytölän toimia piiritoimikunnan maanantaisen kokouksen yhteydessä. Molander ei ole piiritoimikunnan jäsen, mutta hän oli kokouksessa mukana kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsenen ominaisuudessa.
´
Molanderin mukaan puheenjohtajaehdokkuus ei ollut edes kokouksen esityslistalla. Kokouksen muiden asioiden kohdalla kerrottiin Rehnin tervehdyksestä. Paikalla olleiden yllätykseksi Rehn tuli itse esittämään tämän tervehdyksen. Molander syyttää Kytölää siitä, että heti Rehnin esittämän tervehdyksen jälkeen tämä nuiji laatimansa Rehniä vahvasti tukevan kannanoton hyväksytyksi ilman että kaikki olisivat edes nähneet sen sisältöä.

Kytölä tyrmää Molanderin esittämät syytökset. Hänen mukaansa kokouksen kulku oli aivan toista kuin mitä Molander kertoo. Sen hän myöntää, että Rehnin ehdokkuutta ei ollut esityslistalla. Kannanotto Rehnin puolesta hyväksyttiin hänen mukaansa kuitenkin yksimielisesti. Kokouksessa ei hänen kertomansa mukaan esitetty yhtään kritiikkiä tätä asiaa kohtaa. Taustalla on havaittavissa selvää piirin sisäistä valtataistelua.

Rehnin asema mahdollisena kansanedustajaehdokkaana olisi tuntuvasti nykyistä parempi, jos hänet valittaisiin puolueen puheenjohtajaksi. Molander on monasti yrittänyt eduskuntaan. Kannatusta ei ole kuitenkaan tullut riittävästi. Viime vaaleissa hän jäi toiselle varasijalle Pekka Puskan jälkeen. Puolueen nykyinen puheenjohtaja Esko Aho on keskustan kansanedustaja Helsingin vaalipiiristä. Hänen tulevista suunnitelmistaan ei ole täyttä varmuutta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.