Mainos

Puheenjohtajakisa Vasemmistoliitossa alkoi vaisuna

Ehdokkaat lupasivat, että johtamisen tyyli vaihtuu vasemmistoliitossa. Vasemmistoliitto valitsee Siimeksen seuraajan ylimääräisessä puoluekokouksessaan 13. toukokuuta Tampereella.

Kilpailu vasemmistoliiton puheenjohtajan paikasta alkoi toden teolla tänään, mutta vaisuna ja ilman yllätyksiä. Kaikki viisi ehdokasta istuivat ensi kertaa yhdessä puolueväen vertailtavana puoluevaltuuston kokouksessa Seinäjoella.

Selväksi tuli se, että johtamisen tavat ja tyyli puolueessa muuttuvat Suvi-Anne Siimeksen ajoista, valitaan hänen seuraajakseen kuka tahansa heistä.

Kaikki ehdokkaat - Martti Korhonen, Katja Syvärinen, Markus Mustajärvi, Erkki Virtanen ja Paavo Arhinmäki - vakuuttivat yhteistyökykyään ja tahtoaan aitoon joukkuepeliin.

Kisan ennakkosuosikki ja puolueen eduskuntaryhmää johtava ex-ministeri Korhonen korosti kokemustaan. Korhosen mielestä sille löytyy käyttöä tulevissa eduskuntavaaleissa ja niiden jälkeisissä hallitusneuvotteluissa.

Keskustelun ainoan pikku tölväisyn iski kansanedustaja Erkki Virtanen. Kun puheeksi tuli puolue-elinten yhteistyö, hän heitti, että eduskuntaryhmän vetäjä eli Korhonen olisi voinut osallistua enemmän puoluehallituksen kokouksiin.

Ehdokasjoukon väripilkuksi jäi vasemmistonuorten ex-puheenjohtaja Paavo Arhinmäki. Hän vaati reippaasti puolueen otteisiin enemmän "tulipunaista ja syvänvihreää", räväkkyyttä ja radikalismia. Arhinmäki uskoo olevansa oikea ihminen houkuttelemaan uusia sukupolvia puolueen kannattajaksi.

Vaalissa tarvitaan ehkä kaksi kierrosta

Vasemmistoliitto valitsee Siimeksen seuraajan ylimääräisessä puoluekokouksessaan 13. toukokuuta Tampereella.

Yleinen arvio puolueväen piirissä tuntui olevan, että Korhonen ei ehkä ensi yrittämällä saa puolueväen enemmistön tukea, jolloin vaalissa tarvitaan kaksi kierrosta.

Loppusuoran kilpailijoiksi Korhosen kanssa veikkailtiin kisan ainoaa naisehdokasta Katja Syväristä tai Arhinmäkeä, joka on ehdokkaista nuorin. Molemmilla todellinen tavoite tässä vaiheessa lienee pääsy eduskuntaan tulevissa vaaleissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.