Mainos

Puheenjohtaja sai tukea KMS:lta - syyttää porvareita

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma vyörytti tänään vastuuta vaalirahajupakasta erityisesti keskustan ja pääministeri Matti Vanhasen niskoille mutta vaikeni kokonaan SDP:n saamasta tuesta.

Heinäluoma sanoi SDP:n puoluekokouksessa Hämeenlinnassa, että keskusta on "aikamoisen selvityksen velkaa muille puolueille ja kaikille kansalaisille". Pääministerin toimintaa kohtaan joutuu olemaan kriittinen, hän lisäsi.

Heinäluoma ihmetteli myös vaalirahaa politiikoille junailleen Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen toimintaa. Yhdistyksen tapa kerätä rahaa ja jakaa sitä keskitetysti ei Heinäluoman mielestä ole tervettä eikä sellainen kuulu avoimeen kansanvaltaan.

-Tehdyn työn tavoitteista jotain kertoo sekin, että 95 prosenttia tästä rahasta on suunnattu porvarillisille puolueille ja valtaosa keskustalaisille.

Heinäluoma on itsekin yhdistyksen julkaisemalla listalla, jossa se kertoo siltä tukea saaneiden nimet. Tämän asian Heinäluoma sivuutti kokonaan puheessaan. Puoluekokouksen alkaessa paljastui vielä, että tukea samalta yhdistykseltä on saanut myös SDP:n puoluevaltuustoa johtanut kansanedustaja Matti Ahde.

-Kehittyvien maakuntien kuurupiilossa aivan liian moni ovi näyttää johtavan Apollonkadulle, Heinäluoma sanoi tarkoittaen keskustan puoluetoimistoa.

SDP:n johtamisen nyt jättävä Heinäluoma kiitti puolueväkeään ja kannusti heitä kunnallisvaalivoittoon. Hän lupasi olla väkensä käytettävissä, ellei muutoin niin puolueosaston kuukausikokouksen puhujana.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja