Mainos

Pudonneen Hornetin nostotyöt loppusuoralla

Suohon pudonneen Hornet-hävittäjän nostotyöt ovat loppusuoralla. Useimmat koneen osat on saatu ylös käsin kaivamalla, ja syvimmälle uponneita osia on nostettu kaivinkoneella.

Kahden Hornetin törmäyksessä tuhoutuneen hävittäjän osat kuljetetaan Satakunnan lennoston tukikohtaan Pirkkalaan teknistä tutkintaa varten.

-En usko, että kuorma-auto vielä tänään lähtee Pirkkalaan, vaan todennäköisemmin huomenna, arvioi ilmavoimien tiedotuspäällikkö, majuri Petri Lehtola tänään käytyään koneen putoamispaikalla.

Toinen Hornet vaurioitui pahoin, mutta selvisi Pirkkalaan yhden moottorin voimin. Molempien koneiden lentäjät ovat hyvässä kunnossa.

Tutkintalautakunta on alustavasti haastatellut molempia lentäjiä. Majuri Lehtolan mukaan haastatteluissa kertyneitä tietoja ei kuitenkaan julkisteta vielä, vaan vasta teknisen tutkinnan jonkin verran edettyä. Alustavien arvioiden mukaan turman todennäköisin syy on ollut inhimillinen erehdys.

Harjoituslennolla olleet Hornetit törmäsivät toisiinsa torstai-iltana noin kello 21.15 yli yhdeksän kilometrin korkeudessa. Tuhoutuneen hävittäjän lentäjä pelastautui heittoistuimella, ja hänet löydettiin yöllä parin kilometrin päästä koneensa hylystä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.