Mainos

Pudokkaat tunnustavat väriä - Paavo Väyrynen on neutraali poikkeus

Presidentinvaalitaistoa on käyty tällä kertaa poikkeuksellisen avoimin kortein. Sekä Sauli Niinistön (kok.) että Pekka Haaviston (vihr.) taakse on järjestäytynyt joukko tunnettuja suomalaisia yhteiskunnan eri alueilta.

Myös suurin osa ensimmäisen kierroksen presidenttiehdokkaista on julkistanut kantansa. Timo Soini (ps.) ja Sari Essayah (kd.) äänestävät Niinistöä. Paavo Arhinmäki (vas.), Paavo Lipponen (sd.) ja Eva Biaudet (r.) puolestaan kannattavat Haavistoa.

Ainoa ehdokas, joka ei ole kertonut kantaansa, on vaalin toiselta kierrokselta täpärästi pudonnut Paavo Väyrynen (kesk.). Väyrynen sanoi tuoreeltaan ensimmäisen kierroksen jälkeen, ettei aio asettua kummankaan ehdokkaan puolelle.

Haavisto vetoaa kulttuuri-ihmisiin

Haaviston kampanjassa näkyvimmin ovat esiintyneet kulttuurialan ammattilaiset. Noin 450 julkkistukijan listalla valtaosa kannattajista on kulttuuri- ja viihdemaailmasta.

Haaviston tukijoihin ovat liittyneet esimerkiksi muusikot Jari Sillanpää, Heikki "Hector" Harma, Antti Tuisku ja Timo Rautiainen. Elokuva-alalta mukana ovat muiden muassa näyttelijät Esko Salminen, Seela Sella, Peter Franzen ja Aku Hirviniemi sekä ohjaaja Aku Louhimies. Haaviston kannattajiksi ovat ilmoittautuneet myös kirjailijat Leena Lehtolainen ja Kjell Westö sekä toimittaja Maria Veitola.

Urheilijoita Haaviston takana on huomattavasti vähemmän. Tukensa ovat ilmaisseet nyrkkeilijä Amin Asikainen, entinen kouluratsastaja ja nykyinen valmentaja Marko Björs sekä jääkiekkovalmentaja Alpo Suhonen.

Niinistölle tukea urheilijoilta

Siinä missä Pekka Haaviston kampanjaa kansoittaa erityisesti kulttuuri- ja viihdeväki, Sauli Niinistö on kerännyt joukkoihinsa paljon tunnettuja urheilijoita.

Mukana ovat muiden muassa jääkiekkoilijat Teemu Selänne ja Saku Koivu, Formuloihin palaava Kimi Räikkönen ja entinen Formula 1 -kuljettaja Mika Salo. Niinistöä tukevat myös jalkapalloilija Aki Riihilahti, hiihtäjät Aino-Kaisa Saarinen ja Pirjo Muranen sekä purjehtija Sari Multala ja ex-keihäänheittäjä Mikaela Ingberg.

Kokoomuksen Verkkouutisten mukaan Niinistön tukijoukoista löytyy yli 300 yhteiskunnan eri elämänalueilta tunnettua suomalaista. Tähän joukkoon kuuluvat esimerkiksi kirjailijat Reijo Mäki ja Raija Oranen, oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano, Sunrise Avenuen laulaja-kitaristi Samu Haber, näyttelijä Aake Kalliala, tanssitaiteen professori Doris Laine-Almi ja eläköitynyt uutistoimittaja Arvi Lind.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.