Mainos

PTT: Suomen talouskasvu nopeutuu ensi vuonna

Pellervon Taloudellinen Tutkimuslaitos ennakoi Suomen bruttokansantuotteen kasvavan ensi vuonna 2,7 prosenttia. PTT:n mukaan maailmantalous elpyy sen sijaan ensi vuonna hitaasti.

Pellervon Taloudellisen Tutkimuslaitos nostaa ennustettaan Suomen talouskasvusta ensi vuodelle.

Pellervon Taloudellisen Tutkimuslaitos ennustaa Suomen talouskasvun kiihtyvän ensi vuonna. Bruttokansantuote kasvaa PTT:n mukaan ensi vuonna 2,7 prosenttia, kun vielä tänä vuonna PTT arvioi talouskasvun jäävän Suomessa 1,5 prosenttiin.

PTT arvioi, että työttömyys nousee kuluvan vuoden lopulla ja ensi vuoden alkupuolella, mutta ensi vuoden jälkipuoliskolla työttömyystilanne alkaa parantua. Ensi vuoden keskimääräiseksi työttömyysasteeksi PTT arvioi 9,5 prosenttia, mikä on 0,3 prosenttiyksikköä enemmän kuin laitoksen keväinen ennuste.

PTT:n mukaan muuttoliike kasvukeskuksiin on rauhoittunut kuluvana vuonna. Sama kehitys jatkunee myös ensi vuonna. Syynä muuttoliikkeen hidastumiseen on ennen kaikkea keskusten heikentynyt työllisyystilanne sekä osin myös korkeat asumiskustannukset. PTT ennustaakin asuntohintojen nopean nousun taittuvan hidastuneen muuttoliikeen sekä lisääntyvän rakentamisen vuoksi.

Pääkaupunkiseudulla asuntojen hinnat saattavat jopa kääntyä laskuun.

PTT ennustaa maailmantalouden elpymisen lykkääntyvän ensi vuoteen ja jäävän silloinkin hitaaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.