Mainos

PTT: Ruuan hinta laskee lähikuukausina

Kuva: Lehtikuva

Ruuan kallistuminen huolettaa suomalaisia kuluttajia. Ruuan hinta on noussut Suomessa vuoden kuluessa seitsemän prosenttia viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Muualla Euroopassa ruuan hinta on kääntynyt jo laskuun, mutta Suomessa lasku antaa vielä odottaa itseään.

Päivittäistavarakauppa on selittänyt, että hintojen lasku on viivästynyt Suomen hitaan neuvottelujärjestelmän vuoksi. MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut PTT:n toimitusjohtaja Pasi Holm on samaa mieltä.

Hän uskoo, että hinnat lähtevät laskuun lähikuukaisina.

- Kun muualla hinnat ovat kääntyneet laskuun jo viime syksynä, on odotettavissa että hinnat lähtevät Suomessakin laskuun keväällä tai kesällä.

Viime vuoden aikana ruuan hinta on noussut Suomessa huomattavasti enemmän kuin muissa euromaissa. Holmin mukaan vain vuoden tarkastelu antaa tilanteesta väärän kuvan. Suomelle tyypillinen hintaviive näkyy myös, kun hinnat lähtevät nousuun.

- Jos me otamme kolmen vuoden tarkastelun, huomaamme, että hinnat ovat nousseet saman verran kuin EU:ssa. Hinnannousu lähti meillä hitaammin liikkele ja se näkyy voimakkaammin viime vuoden ja tämän kevään luvuissa, Holm selittää.

Elintarvikkeiden arvonlisäveroa alennetaan lokakuussa 17:stä 12 prosenttiin. Holm on luottavainen, että alvin lasku menee pääsääntöisesti hintoihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.