PTT: Paperin tuotannon kasvu jatkuu myös ensi vuonna

Paperikoneiden sulkemiset Suomessa eivät ainakaan tänä ja ensi vuonna vähennä tuotantoa, arvioi Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos. Maataloustuotanto on laskusuunnassa.

Paperin kysyntänäkymät Suomen päävientialueilla Euroopassa paranevat hieman tänä vuonna, arvioi Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos (PTT).

Suomen paperin tuotanto ja vienti kasvavat PTT:n suhdannekuvan mukaan 14 prosentilla tänä vuonna. Viime vuoden metsäteollisuuden työriidan aiheuttama tuotannon lasku kurotaan kiinni. Paperikoneiden sulkemiset Suomessa eivät ainakaan tänä ja ensi vuonna vähennä tuotantoa, PTT arvioi.

Lintuinfluenssa alentaa siipikarjanlihan kysyntää

PTT:n arvion mukaan maataloustuotannon määrä sekä tuottajahinnat ovat laskusuunnassa. Yrittäjätulon arvioidaan pienentyvän noin kymmenyksellä sekä tänä että ensi vuonna.

Lintuinfluenssatapaukset alentavat PTT:n arvion mukaan siipikarjanlihan kysyntää myös Suomessa. Tuotanto putoaa silti vain hieman, mutta tuonti sen sijaan vähenee selvästi. Sianlihan kysynnän odotetaan kasvavan, koska kuluttajat alkavat ostaa enemmän sianlihaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat