PTT: Asuntojen hinnat putoavat, vuokrat nousevat

Pellervon taloustutkimus PTT ennustaa, että asuntojen hinnat laskevat tänä vuonna lähes 2 prosenttia. Vuokrat sen sijaan kohoavat yli 4 prosenttia.

– Omistusasuminen on jo kolmatta vuotta peräkkäin poikkeuksellisen halpaa suhteessa vuokra-asumiseen, PTT arvioi tiedotteessaan.

Yleisen taloustilanteen epävarmuus hillitsee ennusteen mukaan asuntomarkkinoita. PTT varoittaa kuitenkin, että jos epävarmuus hellittää, asuntojen hinnat voivat pyrähtää nousuun.

Talousnäkymien heikentyminen ja euroalueen velkakriisin aiheuttama epävarmuus pysäyttivät asuntojen hinnan nousun jo heinäkuussa koko maassa. Loppuvuoden aikana hinnat lähtivät lievään laskuun.

PTT huomauttaa, että asuntomarkkinoilla on useita tekijöitä, jotka tukevat hintojen nousua. Kotitalouksien käytettävissä olevat tulot kasvavat, työttömyys lisääntyy vain vähän ja korot ovat laskusuunnassa.

Kohtuuhintaista vuokra-asumista voitaisiin PTT:n mukaan edistää riittävän suurella sosiaalisella ja vapaarahoitteisella vuokra-asuntotuotannolla. Sosiaalisessa asuntotuotannossa kuntien rooli on keskeinen.

(MTV3 - STT)

Katso Markus Pirttijoen juttu

Lue myös:

    Uusimmat