Mainos

PTA:n tytäryhtiö virolaisomistukseen

Virolainen riskisijoitusyhtiö Alta Capital on ostanut enemmistöosuuden konkurssiin menneen kuopiolaisen PTA Groupin virolaisesta tytäryhtiöstä Klementistä. Klementille siirtyvät konkurssipesältä myös PTA Groupin tavaramerkit PTA, Avenue, MalliMari, MasterCoat, ClubLine ja Piretta.

Alta Capital maksoi vajaan 80 prosentin omistusosuudesta noin 530 000 euroa. Alta Capital aikoo pysyä Klementin omistajana ainakin seuraavat 3-5 vuotta. Yhtiö aikoo myös tehdä Klementin muille osakkaille lain vaatiman lunastustarjouksen, mutta ei aio lopettaa yhtiön listausta Tallinnan pörssissä. Alta Capitalin partnerin Indrek Rahumaan mukaan yhtiölle saatetaan myös hakea lisää pääomia osakeannilla.

Klementi on Viron suurin vaatevalmistaja, jonka liikevaihdosta vain 13 prosenttia kertyi viime vuonna PTA:n töistä. Emoyhtiön tavoin myös Klementi on tehnyt tappiota. Tammi-maaliskuussa sitä kertyi 4,6 miljoonaa kruunua eli noin 300 000 euroa. Liikevaihto taas kasvoi 25 prosenttia 32,4 miljoonaan kruunuun eli vajaaseen 2,2 miljoonaan euroon.

Vuonna 1967 perustettu PTA-konserni haettiin konkurssiin huhtikuussa. Konsernin toimintaa on jatkanut kuopiolainen vaatetustehdas Turo Tailor, jolle siirtyi konkurssipesästä muun muassa St. Jacques -tuotemerkki.

(MTV3-STT-ETA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.