Mainos

PT:n voitto kasvoi

Posti- ja teletoimintaa harjoittavan PT-konsernin liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa 10 prosenttia noin 8,1 miljardiin markkaan. Lisäys tuli postille siirtyneistä lehtien varhaisjakelusta, joukkokirjeen suosion kasvusta ja matkapuhelinliikenteen edelleen voimakkaasta kasvusta.

Yhtiö joutui kuitenkin satsaamaan uudistuksiin, mikä lisäsi kuluja ja kahdeksan kuukauden voitto rahoituserien jälkeen kasvoi vain aavistuksen. Tulosta syntyi kuitenkin runsaalla 1 miljardilla markalla.

Lehtien varhaisjakelun lisäys ja matkapuhelinliikenteen kasvu näkyivät myös henkilöstön kasvuna. Viime vuoden elokuusta pt:läisten määrä nousi noin 620:llä noin 25850 työntekijään.

Kun kaikki sovitut lehtien varhaisjakelut siirtyvät postille, sen markkinaosuus nousee yli 40 prosenttiin.

Postin osuus konsernin noin 930 miljoonan markan liikevoitosta oli 260 miljoonaa markkaa. Telecom Finland tahkosi voitosta miltei 670 miljoonaa markkaa.

Telen matkaviestinliiketoiminnassa kasvu jatkui ennakoitua voimakkaampana. Alkuvuonna yhtiö sai 244000 uutta liittymää; lisäys edellisvuodesta oli 30000. Yhtiön liikevaihdon kasvu ei aivan seurannut matkapuhelinliikenteen kasvulukuja. Tämän kerrotaan johtuvan siitä, että entistä useampi liittymän käyttäjä on tätä nykyä tavallinen kuluttaja. Aiemmin valtaosa oli yritysasiakkaita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.