Mainos

PT ennustaa kokonaistuotannon rivakkaa kasvua

Kokonaistuotannon kasvuvauhti nousee Palkansaajien tutkimuslaitoksen tänään julkistaman ennusteen mukaan tänä vuonna 5,0 prosenttiin. Kasvu on selvästi nopeampaa kuin mitä PT vielä lokakuussa arvioi. Tutkimuslaitos nostikin kuluvan vuoden kasvuennusteen 1,5 prosenttiyksikköä korkeammaksi kuin viime syksynä.

Ripeä talouskasvu jatkuu myös ensi vuonna, jolloin bruttokansantuote kasvaa 3,5 prosenttia, arvioi Palkansaajien tutkimuslaitos. Nopea kasvu parantaa työllisyyttä, ja työttömien määrä laskee PT:n mukaan tänä ja ensi vuonna yhteensä 58 000 henkilöllä.

Työttömyysaste laskee Palkansaajien tutkimuslaitoksen suhdannekatsauksen mukaan tänä vuonna 14,3 prosenttiin ja ensi vuonna edelleen 13,3 prosenttiin. Työttömiä on tänä vuonna keskimäärin 366000 ja ensi vuonna 341000. Viime vuonna työttömyysaste oli 15,7 prosenttia ja työttömiä oli 399000.

Viime vuoden lopulla vauhdittunut talouskasvu jatkuu PT:n mukaan tänä vuonna sekä viennin että kotimaisen kysynnän kasvun vetämänä. Viennin määrän PT ennakoi nousevan tänä vuonna 7,0 prosenttia suuremmaksi kuin viime vuonna.

Kotimaisen kulutuksen tutkimuslaitos ennustaa kasvavan 3,5 prosenttia ja investointien 10 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.